Euthyrox, medicamentul utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene, se găsește din nou în farmaciile din România. Ministerul Sănătății: Au fost aduse peste 140.000 de cutii și vor mai veni și altele

Euthyrox, medicamentul utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene, se găsește din nou în farmaciile din România. Ministerul Sănătății: Au fost aduse peste 140.000 de cutii și vor mai veni și altele

Criza prin care au trecut bolnavii de tiroidă ia sfârșit. Ministerul Sănătății a anunțat, miecuri, că 140.122 de cutii de Euthyrox (100 mcg), medicament necesar pacienților cu afecțiuni de tiroidă, au ajuns în depozitele din România pe 31 martie. Dintre acestea, 54.240 de cutii au fost deja distribuite și pot fi găsite în farmacii.

Medicament Euthyrox, utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene, era de negăsit în farmacii de mai bine de 60 de zile.

În perioada următoare vor fi livrate și alte stocuri de Euthyrox

Ministerul Sănătății mai precizează că în perioada 13-14 aprilie vor mai fi livrate în România alte 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face apel la români să nu-și facă stocuri de medicamente

În acest context, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, face apel la populație să nu își facă stocuri de medicamente, pentru ca acestea vor ajunge pentru toată lumea.

Medicii sunt convinși că pacienții și-au cumpărat rezerve de Euthyrox, motiv pentru care stocurile fuseseră momentan epuizate.

De asemenea, un apel important a fost făcut și către farmaciști. Aceștia sunt rugați să vândă medicamente doar pe baza prezentării documentelor medicale.

Tratamentul se prescrie de către medici pe o perioadă de 3 luni.

Ce spune Agenția Națională a Medicamentului despre criza de Euthyrox

Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt Agenția Națională a Medicamentului, a declarat în data de 23 martie pentru B1 TV că se află în permanentă legătura cu deținătorul autorizației de punere pe piață a medicamentului Euthyrox.

Crupariu anunța încă de atunci că medicamentul va fi livrat în România și va ajunge în farmacii la începutul acestei luni.

Bolnavii de tiroidă au semnat o petiție prin care au cerut remedierea acestei situații

La vremea respectă, mii de români cu afecțiuni tiroidiene au semnat o petiție prin care cereau remedierea acestei situații – lipsa Eutyrox din farmacii – care le pune sănătatea în pericol.

În lipsă de Euthyrox a fost recomandată folosirea ACCU-THYROX

Amintim că Agenția Națională a Medicamentului recomanda în lipsa Euthyrox folosirea de către pacienții cu afecțiuni tiroidiene a medicamentului ACCU-THYROX. De asemenea, și acesta conține aceeași substanță activă ca și Euthyrox.

“Este important să comunicam faptul că, până la reglarea pieței, este disponibil pe piață, fără probleme de aprovizionare, ACCU-THYROX 100 micrograme/5 ml soluţie orală care contine aceeași substanță activă, levotiroxină.”, transmitea Agenția Națională a Medicamentului în urmă cu o lună de zile.

Ce este Euthyrox şi pentru ce se utilizează

Levotiroxina sodică, substanţa activă din Euthyrox, este un hormon tiroidian de sinteză utilizat în tratamentul afecţiunilor glandei tiroide. Are un efect similar cu cel al hormonilor naturali, potrivit prospectului medicamentului.

Specialiștii recomandă administrarea Euthyrox în:

-Tratamentul guşii benigne la pacienţii cu funcţie tiroidiană normală, în special la adulţi, atunci când terapia cu iod nu este indicată;

– Prevenirea reapariţiei guşii după intervenţii chirurgicale pentru guşă (profilaxia guşii recidivante) în condiţiile unei funcţii tiroidiene normale, în funcţie de starea hormonală postoperatorie;

– Tratamentul de înlocuire cu hormoni tiroidieni (completarea deficitelor hormonale) în cazul în care glanda tiroidă nu produce o cantitate suficientă de hormoni (hipotiroidie);

– Cancer tiroidian, pentru stoparea creşterii tumorii. Euthyrox 25 micro grame, 50 micro grame şi 100 micro grame se utilizează, de asemenea, în scopul echilibrării nivelurilor de hormoni tiroidieni, când se administrează medicamente antitiroidiene pentru a trata producerea în exces de hormoni. Euthyrox 100 micro grame, 150 micro grame şi 200 micro grame poate fi folosit, de asemenea, pentru testarea funcţiei tiroidiene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”