Eugen Tomac (PMP): Stalin are astăzi un urmaș la Moscova. Vladimir Putin frânge destine

Eugen Tomac (PMP): Stalin are astăzi un urmaș la Moscova. Vladimir Putin frânge destine
Foto: Foto: Hepta - DPA Images

Eugen Tomac a asemănat acțiunile nemiloase ale actualului conducător al Rusiei asupra poporului ucrainean, cu ale liderului comunist Iosif Stalin, petrecute cu mai bine de 80 de ani în urmă. Președintele PMP a făcut un apel pentru sancționarea lui Vladimir Putin pentru cruzimea cu care încearcă să subjuge un întreg popor.

Acum un an, în piața Solidarității din fața Parlamentului European 🇪🇺 de la Bruxelles, răsunau numele a sute de victime ale deportărilor staliniste din iunie 1941. 👉 O acțiune cutremurătoare ce ne amintea despre tragedia pe care au trăit-o peste 30.000 de români din #Basarabia, Nordul Bucovinei și Herța.
 Nu ne imaginam atunci că vom vedea în vremea noastră, la distanță de niciun an, oameni ce trăiesc o tragedie similară.
Stalin are astăzi un urmaș la Moscova, un criminal la fel de hidos ce asuprește și omoară oameni nevinovați. Iunie 1940 nu mai este astăzi doar o amintire. Este o realitate înspăimântătoare pe care nu avem dreptul să o urmărim neputincioși. Putin trebuie să fie pedepsit cu aceeași cruzime cu care el frânge destine”, este mesajul postat de europarlamentarul PMP, pe pagina personală de Facebook. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`