Eugen Tomac, numit într-o funcție importantă din Parlamentul European pe domeniul energiei

Eugen Tomac, numit într-o funcție importantă din Parlamentul European pe domeniul energiei
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a fost numit în funcţia de vicepreședinte al Comisiei de Energie din Parlamentul European, anunţăStiripesurse.ro.

Printre rolurile Comitetului pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) se numără politica energetică şi monitorizarea respectării Tratatului Euratom în legătură cu eliminarea deșeurilor nucleare.

În plus, Eugen Tomac se află şi pe lista candidaţilor pentru funcția de președinte al Adunării parlamentare Euronest (Parteneriatul Estic), din care fac parte Armenia, Azerbaidjan, Belarus (pe moment suspendat), Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Rolul esenţial al Adunării Parlamentare Euronest este de a întări cooperarea între Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, de cealaltă parte. Unele dintre aceste țări având, de altfel, și ambiţii pro-europene sau cel puţin de cooperare economică cu Uniunea (cum este cazul Azerbaidjanului). Armenia reprezintă un caz aparte întrucât se află în sfera de influenţă a Federaţiei Ruse.

Numirea lui Eugen Tomac în funcţia de vicepreședinte al Comisiei de Energie vine după ce şi fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost ales vicepreședinte al Comisiei de Afaceri externe a Parlamentului European (AFET).

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`