Eugen Tomac: “Există, din nefericire, și spitale care deși pot face mult mai mult nu o fac pentru pacienții COVID” (VIDEO)

Eugen Tomac: “Există, din nefericire, și spitale care deși pot face mult mai mult nu o fac pentru pacienții COVID” (VIDEO)

Întrebat de Tudor Barbu, moderatorul emisiunii “Se întâmplă acum”, dacă spitalele private se implică suficeint de mult în combaterea pandemiei, Eugen Tomac a precizat că sunt unități medicașe care ar putea face mult mai mult, având în vedere că ne aflăm într-o luptă pentru oxigen pe care pacienții COVID cu forme grave o poartă.

“Mie nu îmi plac niciodată chestiunile generalizate, dar in aceasta situație se poate face mult mai mult. Există spitale care din voința managerilor se implică, oferă teste și oferă asistența necesară și există din nefericire și spitale care deși pot face mult mai mult nu o fac.

Trebuie să înțelegem un lucru esențial, nu mai e loc de retorică. E o batalie pentru oxigen. Exista oameni care dacă nu mai au oxigen mor. Apelul meu de astăzi a fost ca întreaga strategie să fie regândită. Există spitale unde pot fi duși pacienții aflați în situație critică dar pentru ca nu au acest regim de stare COVID nu sunt duși pacienți acolo”, a declarat Eugen Tomac.

La rândul său, fostul ministru al Sănătății Florian Bodoc a precizat că spitalele private pot face mult mai multe pentru pacienții COVID-19:

“Sistemul privat nu se implică suficient de mult. Cred că în momentul de față, orice limită, orice mediec, orice salon, orice unitate spitalicească care poate fi pregătită pentru a primi pacienți COVID și non COVID tebuie folosită.

În județul Bihor singurul spital privat a pus la dispoziție aproape jumătate din capacitate pentru pacienții Covid. Numarul de paturi ATI sunt doar 6. E un plus pentru actula situatie”, a spus fostul ministru Florian Bodoc.

Circa 300 de cadre medicale din Spitalul Județean și Spitalul Municipal din Oradea, adică aproape 20% din medici, asistente și infirmiere, au fost testate pozitiv la infecția cu noul coronavirus în ultimele săptămâni, transmite publicația Bihoreanul.

Agravarea crizei epidemiologice din Bihor se vede astfel și la nivelul sistemului sanitar. De altfe, în ultima săptămână, în întregul judeţ au fost depistate aproape 2.000 de noi infectări.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”