Eugen Tomac, despre superimunitatea UDMR în legea de combatere a spălării banilor: O abordare sfidătoare, un tupeu de nepermis. Doar în mintea unor politicieni speriați poți întâlni o asemenea disperare

Eugen Tomac, despre superimunitatea UDMR în legea de combatere a spălării banilor: O abordare sfidătoare, un tupeu de nepermis. Doar în mintea unor politicieni speriați poți întâlni o asemenea disperare

Președintele PMP, Eugen Tomac, îi critică în termeni duri pe cei de la PSD după ce social-democrații au trecut, luni, prin comisiile juridică și de buget din Camera Deputaților un amendament cu dedicație pentru UDMR la legea pentru combaterea spălării banilor.

Într-o postare pe Facebook, Tomac anunță că dacă proiectul va fi adoptat înforma cerută de UDMR, PMP îl va contesta la Curtea Constituțională.

„Superimunitate a UDMR în legea de combatere a spălării banilor

Directivele europene sunt obligatorii și trebuie transpuse în legislația națională, iar România este dată în judecată de Comisia Europeană tocmai pentru că nu a făcut-o. Directiva Europeană 2015/849 privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului nu se regăsește astăzi în legislația românească.
Ieri, legea a fost retrimisă din plen la Comisia Jurudică la solicitarea PSD pentru a fi introdus un amendament cu privire la activitatea asociațiilor minorităților naționale, care, conform textului propus, nu vor fi vizate de legea privind spălarea banilor.

Deci, înțelegem că toate instituțiile, toți cetățenii români trebuie să respecte Directiva 2015/849, mai puțin UDMR și toate asociațiile comunității maghiare. Acestea, deși beneficiază de finanțări externe, nu trebuie să raporteze sursa acestora. Doar pentru că așa a decis clanul PSD.

O abordare sfidătoare, un tupeu de nepermis. Doar în mintea unor politicieni speriați poți întâlni o asemenea disperare.
UDMR este la guvernare de când s-a creat. De ce această panică spre a ascunde sursa finanțărilor?

Dacă aceasta lege va fi adoptată în forma cerută de UDMR, bineînțeles, o vom contesta la Curtea Constituțională. Nu se poate ca o Directivă să se aplice tuturor europenilor, mai puțin celor care vorbesc maghiara în România.

Este mult prea mult, opriți-vă! Nu vom accepta umilirea statului român!”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Potrivit proiectului care a fost trecut prin comisiile juridică și de buget din Camera Deputaților, ONG-urile minorităților sunt excluse de la obligația de a raporta la stat beneficiarii finali ai activităților derulate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`