„Este bună doar pentru petreceri”. Care a fost reacția unei turiste britanice după ce a fost sfătuită să nu viziteze România

„Este bună doar pentru petreceri”. Care a fost reacția unei turiste britanice după ce a fost sfătuită să nu viziteze România
Image by Iulia Radu from Pixabay

România este văzută, de cele mai multe ori, ca o țară care merită vizitată și care are multe lucruri de oferit turiștilor care se aventurează pe meleagurile mioritice. Însă, există și turiști a căror experiență în țara noastră nu a fost tocmai una pozitivă, iar în astfel de situații, oamenii nu evită să își împărtășească părerilor în mediul online.

Imagini superbe din România, ajunse virale pe TikTok după ce o turistă britanică a postat un videoclip din vacanța sa

Un videoclip postat pe TikTok de către o turistă care a vizitat România, surprinde mai multe imagini de poveste cu obiective turistice din țara noastră. Aceasta mărturisește că au fost numeroase persoane care au încercat să o convingă să nu viziteze România, pe motivul că „nu e nimic de văzut acolo”. Tânăra a decis să nu asculte sfaturile primite de la persoanele din jurul său, iar la final de vacanță, aceasta se declară plăcut surprinsă de peisajele și locurile pe care le-a văzut în țara noastră, considerând că este „un loc magic”, relatează Click.

„Toată lumea mi-a spus: nu ar trebui să vizitezi România, nu e nimic de văzut acolo, este bună doar pentru petreceri”, a scris tânăra în clipului video.

Dacă România este o destinație apreciată de turiștii străini, românii preferă alte țări când vine vorba de vacanțe

Chiar dacă România a devenit o destinație tot mai populară printre turiștii străini, românii evită să își mai petreacă, cel puțin vacanța la mare, pe litoralul românesc. Principalul motiv invocat de românii care aleg alte destinații pentru vacanțele la mare sunt prețurile mai mici.

Un român care a ales să își petreacă vacanța pe litoralul turcesc, împreună cu soția și copilul, a scris o postare detaliată despre avantajele pe care le vede în rezervarea unei astfel de vacanțe.

„Prețul pentru o săptămână a fost foarte mic în comparație cu serviciile, mâncarea și băutura. 2000 de euro pentru 2 adulți și un copil, camera cu acces direct la piscină, transport propriu cu mașina, cumpărat în 29 septembrie 2023”, a scris turistul român pe un grup de Facebook.

În ciuda numeroaselor avantaje pe care le-a enumerat în postare, printre care prețul, multiplele facilități pe care resortul le pune la dispoziție, mâncare bună și băutură de calitate, construcția plajelor, turistul român a subliniat și câteva aspecte care l-au nemulțumit.

„Ce nu mi-a plăcut: Umbrelele de pe plaja…sunt niște ciuperci de paie uscate. Suprafața mica, înalte și arată și urat…practic sunt degeaba, nu oferă nicio protecție împotriva soarelui. La restaurant pâinea este întreagă și trebuie sa ți-o feliezi singur. Ai un prosop care trebuie pus pe pâine ca să nu pui direct mana. Degeaba, 90% pun direct mâna pe pâine, își taie si pleacă. (asta ca tot citeam într-o postare că un manager de la alt resort a spus ca unii turiști au avut problem medicale pentru ca alți turiști au pus mana pe mâncare nespălați). Mai e varianta chiflelor dar sunt foarte puține, deci ai șanse sa nu găsești chifle”, a mai scris românul în postarea sa.

Postarea s-a terminat într-o notă pozitivă, românul alegând să treacă peste minusurile pe care le-a observat în cele 7 zile de vacanță.

„Recomand cu încredere mai ales la prețul asta mic. O cameră normală e si mai ieftină cu vreo 200-300 de euro. Bine, depinde si când luați si de unde luați. Să nu vă așteptați sa găsiți azi pentru mâine la banii ăștia că nu cred ca o sa găsiți. Concedii frumoase tuturor”, a mai scris acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`