Escrocherii de Revelion. Ce au pățit 15 turiști care și-au rezervat o cabană la Sinaia

Escrocherii de Revelion. Ce au pățit 15 turiști care și-au rezervat o cabană la Sinaia
Sursa Foto: Freepik

Goana după cabanele sau pensiunile de Revelion a început de ceva timp, dar este și perioada în care escrocii își pun planurile în aplicare și profită de cei care nu și-au găsit încă un loc pentru a petrece noaptea dintre ani. Cabanele și pensiunile de la munte sunt preferate de români, iar cei care caută pe ultima sută de metri aceste locuri trebuie să fie foarte vigilenți pentru a nu fi victimele înșelăciunilor.

Cum au fost păcăliți

Un grup de 15 turiști au rezervat o pensiune din Sinaia, iar persoana care se dădea a fi proprietarul acesteia a cerut un avans de 1.500 de lei. Aceștia nu au stat pe gânduri, fiind bucuroși că au găsit locul potrivit pentru noaptea dintre ani și au trimis banii. Abia apoi au aflat că pensiunea era deja rezervată, conform Cancan.

Când și-au dat seama că au fost păcăliți au contactat proprietarul real al pensiunii care le-a spus că unitatea este deja închiriată.

„Ne-a spus că trebuie să trimitem un avans de 1.500 de lei. Noi am trimis avansul… O persoană din grup a realizat că este o țeapă. A vorbit cu o persoană care la fel a pățit. Atunci când am căutat mai amănunțit am realizat că am fost țepuiți. Pensiunea era deja închiriată și noi nu am mai avut posibilitatea să o închiriem”, a spus unul dintre turiști.

Mai mult, proprietarul real al pensiunii a spus că nu sunt singurii care au căîzut în plasă, pentru că un alt grup de 8 persoane au fost victimele aceluiași ecroc.

„Proprietarul de drept al cazării din Sinaia ne-a spus la telefon că alte 8 persoane l-au contactat după ce au fost înșelate de același escroc care furase fotografiile și susținea că îi aparține pensiunea”, au spus unul dintre turiștii păgubiți.

Patronul a avertizat turiștii să nu mai dea banii până când nu sunt siguri că vorbesc cu adevăratul proprietar.

„Ne-au sunat dacă e casa liberă de revelion și le-am spus domnule nu mai dați banii că vă păcălește. Vă dați seama cum ne simțim când un escroc face așa ceva… Să se rezolve cu cei țepuiți, săracii”, a declarat proprietarul pensiunii.

Avertismentul Poliției Române

Reprezentantul Poliției Române a emis un avertisment pentru românii care caută cabane sau pensiuni pentru Revelion. Astfel, inainte de a trimite avansul pentru rezervare trebuie să fie foarte bine informați și să acceseze site-ul unității respective pentru a se asigura că vorbesc cu proprietarul adevărat. Mai mult, acesta oferă o soluție pentru victimele escrocilor și sunt rugați să depună o plângere la poliție.

„Important este să încercăm să găsim elemente legate de cazarea oferită pe alte site-uri, din alte surse. Poate dacă vorbim de o pensiune, poate are un site propriu. Să încercăm să obținem și review-uri legate de pensiunea respectivă, astfel încât să ne asigurăm că vorbim cu proprietarul de drept. Cei care trec prin astfel de situații sunt sfătuiți să meargă la poliție pentru a depune plângere. În primele 11 luni ale anului 2023, în toată țara au fost sesizate peste 22 de mii de infracțiuni de înșelăciune”, a spus reprezentantul IGPR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`