Escrocherie de 400.000 de euro: Un bărbat a păcălit 12 persoane că le intermediază cumpărarea de maşini

Escrocherie de 400.000 de euro: Un bărbat a păcălit 12 persoane că le intermediază cumpărarea de maşini

Procurorii din Constanța au trimis în judecată un bărbat sub control judiciar, acuzat că a păcălit mai multe persoane cu suma totală de 400.000 de euro, pretinzând că este un intermediar de încredere în achiziționarea de autoturisme din spațiul comunitar, relatează Știrileprotv.ro.

Prejudiciu de aproximativ 400.000 euro

Bărbatul a indus în eroare 12 persoane, pretinzând că va facilita pentru acestea cumpărarea autoturismelor din spațiul comunitar. Mijloacele sale frauduloase includeau confirmări de participare la licitații, ordine de inițiere a plăților și contracte de înstrăinare-dobândire a mijloacelor de transport.

„În perioada 24.07.2021 – 16.12.2022 inculpatul G.D. a indus şi menţinut în eroare 12 persoane vătămate, comunicându-le în mod mincinos că va intermedia pentru ele achiziţionarea unor autoturisme din spaţiul comunitar. În acest scop inculpatul a folosit, ca mijloace frauduloase, confirmări de participare la licitaţii, ordine de iniţiere plată şi contracte de înstrăinare-dobândire a unor mijloace de transport.

Înscrisurile menţionate au fost deturnate de la scopul lor iniţial, în vederea obţinerii de către inculpat, pentru sine, a unor foloase materiale injuste, el provocând persoanelor vătămate un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro”, au precizat procurorii.

Justiția va urma să stabilească gradul de vinovăție și să pronunțe sentința în conformitate cu legea, oferind astfel dreptate celor afectați de această escrocherie masivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`