Eșantionul de pe asteroidul Bennu conține apă și carbon. Ce spune NASA despre formarea planetei

Eșantionul de pe asteroidul Bennu conține apă și carbon. Ce spune NASA despre formarea planetei
Sursa foto: Pixabay

Eșantionul de pe asteroidul Bennu a fost adus pe Pământ și conține cantități mari de apă și carbon, a transmis NASA.

Ce a descoperit NASA în eșantion

Această descoperire poate susține teoria unor oameni de știință care au spus că asterozii au adus pe Pământ compuși care au creat viața, conform G4media.

„Moleculele de apă și de carbon sunt exact genul de materiale pe care am vrut să le găsim. Acestea sunt elemente cruciale în formarea propriei noastre planete și ne vor ajuta să determinăm originea elementelor care ar fi putut duce la apariția vieții”, a spus șeful NASA, Bill Nelson.

În 2020 a fost prelevat un eșantion de pe Bennu, un asteroid cu diametrul de 500 de metri, iar capsula cu încărcătura s-a întors în urmă cu două săptămâni pe Pământ și a aterizat în deșertul american.

Din primele analiza, NASA a anunțat că este cea mai bogată monstră spațială de carbon care a fost adusă vreodată pe Terra.

„Carbonul este esențial pentru viața pe Pământ, noi toți suntem făcuți din carbon”, a spus Daniel Glavin, cercetător la NASA. Când asteroizii s-au lovit de Pământ au dat naștere vieții.

Cum au creat asteroizii viața pe Pământ

Pe lângă carbon, asteroidul mai conține și apă. „Credem că acesta este modul în care apa a ajuns pe Pământ. Motivul pentru care Pământul este o lume locuibilă, pentru care avem oceane, lacuri, râuri, este că aceste minerale hidratate (…) au aterizat pe Pământ acum 4 – 4,5 miliarde de ani”, a declarat a explicat Dante Lauretta, cercetătorul șef al misiunii.

Eșantionul a fost examinat printr-un microscop electronic de scanare, al difracției de raze X și al măsurătorilor în infraroșu.
NASA va întocmi „un catalog de monstre” în următoarele șase luni, astfel că oamenii de știință vor putea să „solicite material” și vor studia în laboratoarele lor asteroidul Bennu.

Exista un risc infim, de 1 la 2.700, ca asteroidul Bennu să lovească Pământul în 2182, ceea ce ar fi un dezastru. NASA dorește să afle compoziția acestuia, care ar putea să ajute în a înțelege traiectoria și, poate, pentru a evita catastrofa pentru a-l devia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:11 - Aproape 80 de oameni au murit, după ce feribotul pe care se aflau s-a scufundat. Vasul cu o capacitate de 80 de persoane transporta 278
23:53 - Joe Biden spune că, în locul Israelului, ar evita să atace câmpurile petroliere din Iran: „M-aș gândi la alte alternative”
23:42 - Alimentul care, consumat în exces, afectează imunitatea și accelerează procesul de îmbătrânire. Specialiștii trag un semnal de alarmă
23:31 - Rusia urmează să îi scoată pe talibani de pe lista organizațiilor teroriste. Serghei Lavrov cere Occidentului să ridice restricțiile care îi vizează pe aceștia
23:09 - Autoutilitară cuprinsă de flăcări în municipiul Suceava. De la ce ar fi pornit incendiul
23:06 - Incident la un liceu din Arad. O profesoară a rămas inconștientă minute bune, după ce o bucată de tencuială i-a căzut în cap
22:44 - Oana Florea: PNL, un partener cu care s-a putut negocia punctual orice măsură și a existat comunicare până când Iohannis a început să își bage coada în coaliție. Viitorul lui job e mai important decât stabilitatea țării (VIDEO)
22:18 - Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu soldații care luptă în regiunea Kursk a Rusiei. Președintele Ucrainei, în vizită în Sumî, regiune din zona de graniță (FOTO, VIDEO)
22:15 - Scandal monstru la Spitalul Colentina, din Capitală. Ce ar fi pățit un pacient internat acolo
21:58 - Cristina Prună (USR): Cred că asta îl vulnerabilizează pe Mircea Geoană! Trebuie să fie mai clar și să lămurească lucrurile acestea (VIDEO)