Epidemia de rujeolă în Brașov suprasolicită spitalele. Nu mai sunt locuri pentru internare: „Vin cu febră foarte înaltă, 39 și peste”

Epidemia de rujeolă în Brașov suprasolicită spitalele. Nu mai sunt locuri pentru internare: „Vin cu febră foarte înaltă, 39 și peste
Sursa foto: Shutterstock

Epidemia de rujeolă pune presiune pe spitalele din întreaga țară, cu peste 2.000 de cazuri înregistrate la nivel național. În Brașov, unul dintre județele grav afectate, numărul copiilor infectați este atât de mare încât nu există locuri disponibile pentru internare. Medicii susțin că doar două doze de vaccin ar oferi protecție pe viață și sunt gratuite, oferind o modalitate eficientă de prevenire a complicațiilor grave pentru cei mici.

În Brașov a crescut numărul copiilor infectați cu rujeolă

În Brașov, ambulanțele sunt într-un flux continuu, transportând sute de mici pacienți la urgențe din cauza rujeolei. Echipajele Serviciului de Ambulanță aduc constant copii infectați la Camera de Gardă de Boli Infecțioase. Recent, cinci copii nevaccinați dintr-o familie din Râșnov, afectați de aceeași boală, au fost aduși la spital.

Vorbim de copii foarte mici sugari care vin cu febra foarte inaltă, 39 si peste, cu simptomatologie respiratorie uneori chiar severa care trebuie foarte bine supravegheati”, a declarat Maria Cocuz, medic şef sectie de Boli Infecţioase.

Creşterea alarmantă a cazurilor de rujeolă este asociată atât lipsei de încredere în vaccinare, cât și dificultăților în accesul la serviciile medicale, conform declarațiilor medicilor, scrie Observator News.

2.010 copii au fost afectați de boală în întreaga țară

Până în prezent, copiii care suferă de forme severe de rujeolă erau transferați la spitalele din Sfântu Gheorghe, Rupea sau Făgăraș. Această opțiune a devenit nulă întrucât nici în acele unități sanitare nu mai sunt disponibile locuri.

Singura solutie ar fi ca alte spitale care au in structura sectii de pediatrie sa le trasnsforme in sectii de infectioase doar pentru rujeola”, a declarat Maria Cocuz, medic şef sectie de Boli Infecţioase.

Până în prezent, 2.010 copii au fost afectați de boală în întreaga țară, cu cel mai mare număr de cazuri înregistrat în județele Mureș, Giurgiu și Brașov. La sfârșitul lunii trecute, s-a consemnat și primul deces din cadrul epidemiei, victima fiind un bebeluș în vârstă de doar șapte luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`