Englezii au recomandat un sat din România în topul „celor mai grozave 10 excursii la finalul recoltei în Europa”. Unde se află

Englezii au recomandat un sat din România în topul „celor mai grozave 10 excursii la finalul recoltei în Europa”. Unde se află
Sursa foto: Shutterstock

Publicația britanică The Guardian a realizat un top 10 cu cele mai interesante și grozave destinații de toamnă din Europa, unde în această perioadă localnicii sărbătoresc fructele sezonului. Topul a fost numit „cele mai grozave excursii pentru festivalul recoltei în Europa”, iar România se află în acest top cu un sat din județul Alba.

Toamna este oamenii sărbătoresc recolta sezonului

În mai multe regiuni din lume, oamenii sărbătoresc toamna recolta sezonului, de la podgoriile din Provence până la pădurile din Transilvania. Pe primul loc în topul destinațiilor de toamnă se află Istria a Croației unde localnicii se adună la tradiționalul cules al măslinilor și recomandă turiștilor să se alăture oferind detalii despre vinurile și mâncărurile tardiționale din zonă, conform click.ro. 

În Suedia a început sezonul homarilor, iar această perioadă este ideală pentru culesul fructelor de mare din Marea Nordului. O altă locație preferată în top este Andaluzia, în Spania, unde localnicii sărbătoresc sezonul smochinelor și rodiilor.

În Sicilia, localnicii urcă pe Etna pentru a culege recolta la alune unice din zonă, împreună cu fenicul, sparanghel și ierburi sălbatice. În Provence, Franța, are loc zdrobirea strugurilor. La Les Pastras, o fermă ecologică situată în pitoreasca regiune Luberon, vizitatorii au ocazia să participe la acest proces, după recoltare, zdrobind strugurii în butoaie mari, care ajung până la nivelul taliei.

Un sat din România se află în top

Publicația britanică a inclus în acest clasament și satul Sohodol din județul Alba, recomandând turiștilor o experiență unică în Transilvania, anume vânătoarea de trufe.

Pădurile bogate și dese din Valea Verde sunt recunoscute pentru „aurul negru”, iar Valea Verde este un sat aparținând comunei Sohodol, județul Alba, în inima Transilvaniei.

Din prezent și până în februarie, turiștii pot participa la programul „Weekend de vânătoare de trufe”, care combină căutarea trufelor cu o serie de preparate culinare care conțin aceste delicatese.

Vânătoarea ghidată începe cu o introducere despre diferitele tipuri de trufe și o prezentare a câinilor special antrenați pentru căutare. Cina la hotel include un meniu de degustare cu cinci feluri de mâncare cu trufe, iar la micul dejun din ziua următoare sunt servite ouă Benedict, de asemenea, cu trufe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră