Emilian Imbri, despre construcția de secții ATI: S-a crezut că poate mai repede înțeleg niște persoane că se pot vaccina decât să ceară nervoși să li se construiască locuri în care probabil că vor muri (VIDEO)

Emilian Imbri, despre construcția de secții ATI: S-a crezut că poate mai repede înțeleg niște persoane că se pot vaccina decât să ceară nervoși să li se construiască locuri în care probabil că vor muri (VIDEO)
Foto: ASSMB

Emilian Imbri, expert în sănătate, a explicat la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir ce presupune construcția unei secții de Terapie Intensivă, proces despre care spune că ar dura cel puțin patru sau cinci luni de zile, și a afirmat că „s-a crezut că poate mai repede înțeleg niște persoane că se pot vaccina decât să ceară nervoși să li se construiască locuri în care probabil că vor muri”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emilian Imbri: Ca să poți deschide o secție de ATI îți trebuie cel puțin patru sau cinci luni de zile

„Ca să poți deschide o secție de ATI îți trebuie cel puțin patru sau cinci luni de zile, având în vedere că o foarte mare parte din echipamentele de acolo se fac la comandă și nu se fac în România, și nu vorbim de aparate, vorbim de sistemul de încălzire, de sistemul de aerisire și de filtrele care se aduc din cu totul altă parte. Mai sunt necesare niște dotări speciale și o infrastructură specială, deci nu poți să construiești pe atât de repede și s-a crezut că poate mai repede înțeleg niște persoane că se pot vaccina decât să ceară nervoși să li se construiască locuri în care probabil că vor muri”, a declarat Emilian Imbri, vineri, pe B1 TV.

Datele oficiale de vineri arată că în spitalele din țară sunt internate 786 de persoane bolnave de COVID-19. Dintre acestea, 102 se află în secțiile de Terapie Intensivă. De la debutul campaniei, la nivel național au fost vaccinate cu schemă completă mai bine de 4,97 milioane de persoane.

Emilian Imbri a vorbit pe B1 TV și despre organizarea marilor festivaluri în contextul variantei Delta.

„Specialiștii au anunțat deja și sunt specialiști de-ai noștri care sunt, totuși, și cunoscuți în zona respectivă, epidemiologi și virusologi, care au spus că explicat că această formă de virus întărită și antrenată, mai sofisticată un pic are o putere de a se împrăștia printre cei care așteaptă treaba asta foarte mare și o viteză de răspândire mare. Practic, timpul de expunere ar fi, chiar și în spațiile deschise, doar de un minut – față de ce era înainte, că trebuie să stai foarte aproape, că n-ai mască, că în 15 minute s-ar putea să treacă virusul de la o persoană, la alta. Acum, iată că suntem avertizați că timpul de expunere este sub un minut, deci practic trecând unul pe lângă altul prin parc și strănutând, să zicem, sau suflând mai intens cel care face jogging și trece pe lângă tine, și ar purta virusul ți l-ar putea trimite ca un „cadou””, a mai spus Emilian Imbri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`