Jurnalista Emilia Șercan, AMENINȚATĂ CU MOARTEA în urma dezvăluirilor despre tezele de doctorat plagiate: ‘Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, dar s-a trecut la alt nivel’ (FOTO)

Jurnalista Emilia Șercan, AMENINȚATĂ CU MOARTEA în urma dezvăluirilor despre tezele de doctorat plagiate: 'Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, dar s-a trecut la alt nivel' (FOTO)
Foto: Facebook / Emilia Sercan

Jurnalista Emilia Șercan anunță că a fost amenințată cu moartea, luni, în urma dezvăluirilor pe care le-a făcut în ultima vreme

Mesajul vine în contextul în care în ultimele trei săptămâni aceasta a publicat în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne.

“De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare rețea de complicități, putere, influență și bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituțiilor statului.

Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel”, scrie Șercan într-o postare pe Facebook.

Jurnalista face public mesajul primit pe numărul personal de telefon.

“Am încercat să îmi explic de ce am primit aceste amenințări: dezvăluirile legate despre Academia de Poliție, așa cum am scris în penultima mea anchetă publicată pePressOne, riscă să lase instituția fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susținute acolo și care, cel mai probabil, sunt și ele plagiate. Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice.

Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum”, menționează Șercan.

Jurnalista a depus chiar luni noaptea plângere la Poliția Capitalei și speră ca cei care au făcut amenințările să fie prinși.

De asemenea, Ministrul de Interne și șeful IGPR au fost informați despre amenințările pe care le-a primit.

“De nenumărate ori mi s-a spus în acești ani că am curaj, iar replica mea, spusă în glumă, a fost că nu știu dacă este curaj sau inconștiență. Un jurnalist nu trebuie să își pună vreodată problema în termeni de curaj sau frică, ci în termeni de adevăr și interes public, singurele lucruri pe care trebuie să le slujească. Iar atâta timp cât adevărul este de parte lui nu trebuie să îi fie frică de nimeni și de nimic.

PS. Am cenzurat o parte din conținutul mesajului pentru a-i proteja pe cei dragi mie”, conchide Emilia Șercan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`