IMAGINI HALUCINANTE! Emil Boc, încadrat de MAFIOȚII din dosarul Shanghai! DETALII DE ULTIM MOMENT (FOTO)

Publicat: 23 03. 2018, 08:49

Emil Boc a fost surprins alături de liderii mafioți chinezi implicați în dosarul Shanghai. S-a întâmplat în anul 2011, când Emil Boc în calitate de prim-ministru a inaugurat China Town, afacerea chinezilor din dosarul de proxenetism.

Aflat la eveniment, premierul este încadrat în fotografii de cei doi lideri mafioți din dosarul investigat de Gazeta Sporturilor. Mai exact este vorba despre Wang Yan (Alexandru Ioan) și Zhang Jian Jun (Mihai) în acel moment încă în stare de eliberare condiționată din închisoare pentru trafic transfrontalier și trafic sexual de minore! Chinezul Mihai a fost condamnat definitiv în 2007 la 5 ani de închisoare.

Noi detalii cutremurătoare despre acest caz au fost dezvăluite de martori care au explicat de ce oamenii legii n-au mers mai departe în anchetarea faptelor.

Potrivit datelor din dosarul public aflat la Tribunalul București, liderii mafioți ar fi tremis contracte imobiliare falsificate în China, totul prin complicitatea șefilor din poliția română.

”Mihai trimitea în China contracte de case din România și acolo se întocmea un document similar fals pe numele unui cetățean chinez. După aceea, contractul contrafăcut era retrimis lui Mihai care mergea la Cazinoul MGM, Palace. În momentul în care vreunul dintre cetățenii chinezi care jucau acolo aveau nevoie de bani le dădea contractul spre a fi folosit sub formă de gaj pentru suma de bani pe care o împrumutau de la cămătarii chinezi”, arată datele din dosar.

Mafioții din dosarul Shanghai ar fi primit protecție atât din partea persoanelor influente în statul român, cât și din partea oficialilor chinezi, în condițiile în care Mihai și Sam erau doar parte a unui grup de 10-12 chinezi influenți care obțineau sume colosale din afaceri ilegale.

”Unii din Familie aveau legături la Ambasada Chinei. Alexandru Ioan era canalul de comunicare cu oficialii ambasadei. De aceea îl și suporta Familia deși era un mare gafeur!”, povestește o sursă, citată de tolo.ro.

“E vorba de bani pe care și i-au luat niște persoane private din statul român care au folosit relația China – România ca pretext”, spune unul dintre cei care au muncit la caz.

Dosarul era gîndit de la început ca unul cu risc mare.

”La început, ofițerii și procurorii au intrat nu doar la percheziții, ci și la audieri mascați, ca să-și protejeze identitatea, pentru că știau că vorbesc cu niște mafioți în stare de orice”.

Pe 1 februarie 2018, într-un comunicat oficial, procurorul general Augustin Lazăr recunoștea că DIICOT a clasat, în 2009, dosarul disjuns din „Shanghai” fără să-i audieze pe ofițerii suspectați de corupție și fără să caute probe suplimentare.

În același comunicat, două rânduri mai jos, Augustin Lazăr anunțase că, oricum, faptele funcționarilor monitorizați pentru corupție s-au prescris.