Elon Musk l-a insultat pe comisarul european Thierry Breton cu o memă din filmul Tropic Thunder, după avertizările legate de interviul cu Donald Trump

Elon Musk l-a insultat pe comisarul european Thierry Breton cu o memă din filmul Tropic Thunder, după avertizările legate de interviul cu Donald Trump
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Patrick Pleul

Thierry Breton i-a trimis o scrisoare deschisă lui Elon Musk în care îl îndemna să limiteze difuzarea „de conținuturi care încurajează ura, dezordinea socială, incitarea la violență sau dezinformarea” în cadrul interviului său cu Donald Trump.

Comisia Europeană nu a aprobat niciodată scrisoarea lui Breton

Platforma X (fostul Twitter) a fost deja criticată de mai multe ori pentru difuzarea de afirmaţii antisemite, rasiste, dar şi pentru găzduire de conţinuturi pornografice, precum şi pentru dezinformare, potrivit Euronews.

Faptul că Breton i-a transmis regulile legii nu i-a plăcut miliardarului american, iar acesta i-a răspuns comisarului european printr-o memă care face referire la filmul „Tropic Thunder”, lansat în 2008. În imagine, îl vedem pe Tom Cruise, machiat, urlând „Take a big step back and literally fuck your own face!”.


Ducând provocarea și mai departe, Elon Musk a mai scris o ironie: „Ca să fiu sincer, am vrut să răspund cu această memă din Tropical Thunder, dar N-aș face NICIODATĂ ceva atât de nepoliticos și iresponsabil”.

Şi directorul executiv al X, Linda Yaccarino, a reacţionat la scrisoarea lui Breton, acuzând Bruxelles-ul de o anumită ingerință și indică „o încercare fără precedent de a extinde la activitățile politice din Statele Unite o lege care trebuie să se aplice în Europa”.

Ea a adaugat că inițiativa comisarului european este o insultă pentru europeni care, prin urmare, ar fi „incapabili să asculte o conversație și să tragă propriile concluzii”.

Potrivit „Financial Times” scrisoarea lui Breton a făcut ceva valuri şi în înaltele instituţii europene. Într-adevăr, Comisia Europeană nu a aprobat niciodată această inițiativă. „Momentul și formularea scrisorii nu au fost nici coordonate, nici convenite cu președintele sau comisarii”, a declarat instituția.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`