Elon Musk anunță că se retrage din funcția de director al companiei Twitter / Miliardarul va fi înlocuit de o femeie

Elon Musk anunță că se retrage din funcția de director al companiei Twitter / Miliardarul va fi înlocuit de o femeie
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Patrick Pleul

Directorul general al Twitter, Elon Musk, a declarat joi că a găsit un nou CEO pentru platforma de socializare şi că aceasta va prelua funcţia în aproximativ 6 săptămâni, transmite Reuters, citat de News.ro.

Elon Musk anunță că a găsit un nou CEO pentru Twitter

CEO-ul Twitter, Elon Musk, a anunțat joi că a găsit un nou director general pentru platforma de social media, fără a da însă numele persoanei care îl va înlocui, informează sursa citată.

„Bucuros să anunț că am un nou CEO pentru X/Twitter. Ea va începe (munca) în aproximativ șase săptămâni”, a scris Musk într-o postare pe Twitter.

Musk precizează în aceeași postare că rolul său va fi de-acum de „președinte executiv și CTO, supravegherea produselor, software-ului şi sysops”.

Acţiunile Tesla au crescut cu 2,4%, în urma anunțului.

Musk a promis că va renunța la funcția de CEO al Twitter

Pe 18 decembrie anul trecut, miliardarul sud-african a creat un sondaj pe pagina sa de Twitter, întrebându-și cei aproape 130 de milioane de urmăritori dacă ar trebui să renunțe la funcția de CEO al Twitter.

Peste 17 milioane de utilizatori ai platformei social media au votat la sondajul pe care Musk l-a creat în decembrie, 57,5% dintre respondenți optând ca acesta să plece din fruntea companiei. Rezultatul a venit după ce Musk a luat mai multe decizii controversate la Twitter, declanșând un exod al angajaților companiei, dar și în rândul unora dintre utilizatori, scrie Hotnews.ro.

După finalizarea sondajului, miliardarul sud-african a dat asigurări că va respecta rezultatul acestuia, la fel ca în cazul unui alt sondaj făcut pe Twitter anul trecut cu privire la decizia de a vinde acțiuni ale Tesla.

„Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele care se ocupă de software şi de servere”, a anunțat Musk pe 21 decembrie 2022.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)