Noi detalii despre tragedia aviatică de la Săpânța: Pilotul elicopterului prăbușit era din Belarus. Bărbatul fusese dat dispărut în luna martie (VIDEO)

Noi detalii despre tragedia aviatică de la Săpânța: Pilotul elicopterului prăbușit era din Belarus. Bărbatul fusese dat dispărut în luna martie (VIDEO)
Foto: vasiledale.ro

Apar noi detalii în cazul tragediei aviatice de la Săpânța, unde un cioban a găsit un elicopter prăbușit, iar în epava acestuia era pilotul. Bărbatul era comandantul adjunct al echipei de elicoptere din capitala Republicii Belarus, informează B1 TV. Mai mult, bărbatul a fost dat dispărut de autoritățile din țara sa la începutul lunii martie, după ce plecase spre Ucraina.

Pilotul care s-a prăbușit cu un elicopter de fabricaţie rusească pe teritoriul țării noastre era comandantul adjunct al echipei de elicoptere din capitala Belarusului, Minsk, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Numele său este Dimitri Evghenevic Kostikov. Pilotul era cetățean al Republicii Belarus, avea 48 de ani și era originar din orașul Vitebsk.

Ca sa afle identitatea acestuia, anchetatorii au folosit o aplicație realizata de specialiștii în domeniul IT din Belarus.

În aplicația respectivă, există și mai multe fotografii cu comandantul mort. Bărbatul apare la manșa unor aparate de zbor, dar și la manșa unui elicopter de tip Kamarov Ka – 26, același tip de aparat cu cel prăbușit, la noi în țară, într-o zonă muntoasă, din vecinătatea comunei maramureşene Săpânţa.

Elicopterul zbura clandestin în România, fără autorizație de zbor, când s-a prăbușit în Maramureș.

Aparatul ar fi violat spațiul aerian chiar în apropierea frontierei de stat româno-ucrainene.

Cadavrul pilotului era în descompunere, semn că elicopterul se prăbușise de mai multă vreme.

Epava aparatului a fost găsită de un cioban într-o pădure de lângă Săpânța, într-o zonă greu accesibilă. Bărbatul a alertat autoritățile. În rămășițele aparatului de zbor se afla și trupul neînsuflețit al pilotului.

Elicopterul sovietic de tip Kamov Ka-26 este folosit în misiuni aviochimice, în agricultură, pentru stropire cu soluții, fertilizare sau combaterea dăunătorilor.

În acest caz, elicopterul ar fi putut fi folosit, cel mai probabil, la traficul cu țigări, mai ales că nu are niciun însemn de înmatriculare.

Surse apropiate anchetei mai spun că echipade investigație ia în calcul ipoteza ca elicopterul sa fi participat la o misiune de contrabandă de ţigări. La anchetă, participa și un procuror militar.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră