Elevii să își poată vedea lucrările la Evaluarea Națională și Bacalaureat înainte de a depune contestații, propune Ministerul Educației. Alte modificări importante

Elevii să își poată vedea lucrările la Evaluarea Națională și Bacalaureat înainte de a depune contestații, propune Ministerul Educației. Alte modificări importante
Sursa foto: Pixabay

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică două ordine referitoare la Evaluarea Națională și Bacalaureat, iar una dintre modificările propuse se referă la posibilitatea elevilor de a-și vedea lucrările înainte de a depune contestații împotriva notelor primite.

Elevii și-ar putea vedea lucrările înainte de a depune contestații

Ministerul Educației a anunțat, luni, că a lansat în consultare publică ordinele privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului în 2025.

Una dintre propuneri este „posibilitatea vizualizării lucrărilor după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de contestații, atât la evaluarea națională, cât și la bacalaureat”.

În iunie, mai multe organizații de părinți și elevi au cerut măsuri pentru transparentizarea examenelor naționale, solicitând printre altele să li se ofere elevilor posibilitatea de a contesta notele după consultarea lucrărilor și a notelor primite.

Modificările propuse de Ministerul Educației cu privire la Evaluarea Națională și Bacalaureat

  • Competențe bacalaureat – perioada 27 ianuarie – 7 februarie 2025;
  • Probe scrise (evaluarea națională și bacalaureat 2025) încheiate înainte de finalul lunii iunie;
  • Posibilitatea vizualizării lucrărilor după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de contestații, atât la evaluarea națională, cât și la bacalaureat;
  • Publicarea, alături de calendarele examenelor, și a calendarelor simulărilor examenelor naționale (evaluarea națională și bacalaureat 2025).
Urmăriți B1TV.ro și pe
`