Elevii români au obținut un rezultat imens la Olimpiada Asiatică de Fizică. 5 medalii de aur, două de argint și o mențiune

Elevii români au obținut un rezultat imens la Olimpiada Asiatică de Fizică. 5 medalii de aur, două de argint și o mențiune
Sursa foto: Facebook / Ligia Deca

Elevii români au obţinut cinci medalii de aur, două medalii de argint şi o menţiune de onoare la Olimpiada Asiatică de Fizică, ce are loc în Malaezia.

Veşti grozave din Malaezia

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educaţiei, Ligia Deca.

„Tocmai am primit veşti grozave din Malaezia – lotul României scrie istorie la cea de-a 24-a ediţie a Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfăşurată în 3-10 iunie 2024, la Perak! Elevii români a obţinut 5 medalii de aur, 2 medalii de argint şi o menţiune de onoare”, a scris oficialul, pe pagina sa de Facebook.

Cine sunt elevii care au obținut medaliile

Astfel, medaliile de aur au fost obţinute de Alexandru Momoiu, care este şi câştigătorul absolut al prezentei ediţii, cu cel mai mare punctaj total din concurs şi cel mai mare punctaj la proba experimentală, Ionuţ Gabriel Stan, Ioan Alexandru Mirică, Rareş Felix Tudose, elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Alexandra Maria Curea, de la Liceul Teoretic Naţional din Bucureşti care a obţinut şi cel mai mare punctaj al unei fete din concurs.

Cele două medalii de argint au fost câștigate de: Mendel Emanuel Mendelsohn, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Teofil Voicu, de la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca.

Mențiunea de onoare a fost obținută de Rareș Theodor Marinescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Echipa României a fost condusă de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și de prof. Victor Păunescu, Liceul Economic nr. 1 din București.

La competiție au participat 208 concurenți din 28 de țări (27 țări din Asia-Pacific și România, cu statut de invitat).

„Felicitări elevilor, profesorilor lor și părinților care i-au susținut neîntrerupt”, a mai precizat Ligia Deca.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`