Elevele din Suceava vor să fie strigate pe numele de băiat. Psihologii avertizează: „Vine un curent foarte periculos”

Elevele din Suceava vor să fie strigate pe numele de băiat. Psihologii avertizează: „Vine un curent foarte periculos”
Sursa Foto: Freepik

În cadrul emisiunii Subiectul Zilei de la News Bucovina, psihologul Irina Bodnariu a atras atenția asupra unui comportament al adolescenților suceveni privind viziunea asupra sexualității.

Aceasta a menționat că „vine un curent foarte periculos” când „apar nevoi de schimbare de orientare sexuală sau de viziune asupra sexualității la nivel de clase”. La nivelul județului Suceava, elevele nu mai vor să fie strigate cu numele de fete, ci cu cel de băiat.

„Vine un curent foarte periculos asupra sexualității”

Irina Bodnariu a declarat, în cadrul emisiunii, că problemele legate de orientarea sexuală sunt percepute de tineri ca fiind moderne și în trend internațional și că apariția acestora la nivelul unei clase întregi devine îngrijorătoare.

„Vorbim de probleme de orientare sexuală pe care noi le privim din zonele astea din afară, ca un fel de val modern care ne ia, că trebuie să fim cu ei pentru că altfel suntem împotriva lor. Sigur, când apare un caz, două-trei, sunt cumva disparate, dar când apar nevoi de schimbare de orientare sexuală sau de viziune asupra sexualității la nivel de clase, este o problemă”, a spus Bodnariu.

Elevele vor să fie strigate pe numele de băiat

Psihologul a arătat că, la nivelul județului Suceava, elevele dintr-o clasă nu mai vor să fie strigate cu numele de fete, ci cu cel de băiat. Aceasta a spus că trebuie analizat dacă aceste transformări sunt reale.

„Desigur, poate să existe, la un moment dat, la un anumit copil o anumită nevoie, o anumită transformare, care să fie reală. Trebuie să vedem și până unde aceste transformări sunt reale, dar când se întâmplă la nivel de clase, când 15-16 fete o iau razna, acolo nu este libertate de gândire.

Nu înseamnă că trebuie să le înțelegem, nu înseamnă că trebuie să le facem jocul, nu înseamnă că dacă noi punem la îndoială în vreun fel concepțiile după care ele iau aceste decizii înseamnă că noi nu suntem moderni, că noi nu suntem deschiși”, a adăugat psihologul sucevean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`