Elena Udrea susține propunerea lui Tăriceanu privind ignorarea cererilor DNA pe timpul campaniei: "La alegerile locale a fost o implicare DNA în campania electorală"

Elena Udrea susține propunerea lui Tăriceanu privind ignorarea cererilor DNA pe timpul campaniei: "La alegerile locale a fost o implicare DNA în campania electorală"

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat luni cererea DNA de încuviințare a extinderii urmării penale pe numele Elenei Udrea în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Miercuri, ar urma să aibă loc votul de aprobare în plen.

Elena Udrea a intervenit telefonic în cadrul Știrilor B1TV și a afirmat că susține pe timpul campaniei electorale demersul inițiat de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a cerut ca până la întocmirea următorului Parlament, actualii membri ai legislativului să se abțină de la orice vot privind cererile DNA.

"Nu este adevărat că domnul Tăriceanu acum după ce a fost inculpat pentru mărturie mincinoasă, nu pentru altceva, face declarații de acest fel. Dânsul a tot spus lucrul acesta, de 2 ani tot spune. Referitor la apelul pe care l-a făcut, face sens. Sigur nu trebuie să fie neapărat eficient, poate că nu în orice situație pot fi flagranturi, pot fi infracțiuni grave, evidente, făcute de anumiți parlamentari și la care soliticitările parchetelor trebuie soluționate imediat.

Dar, ca principiu, soliticitarea dânsului face sens pentru că ne uităm ce făce DNA la campania precedentă, la locale. Au fost acuzațuți anumiți primari care erau clar un pericol pentru candidaturile primarilor PNL și în lumina acuzațiilor care li s-au adus și în dosare penale făcute aceștia fie au fost acuzați, sau cazul doamnei Olguța Vasilescu, s-a încercat arestarea și a respins instanța. Fie au fost arestați, fie ca urmare a acestor dosare penale s-a dorit ca dânșii să nu mai candideze. A fost o implicare a DNA în campania electorală" a declarat Elena Udrea.

Aceasta a mai afirmat că există un pericol ca să fie întocmite dosare special pentru candidații care nu sunt agreați de sistem și pe care sistemul dorește să îi scoată din politic, susținând că ea este un astfel de exemplu, și cum dosarul stă a așteptat atâția ani, poate să mai aștepte luni, astfel se va arăta că acțiunea DNA este o încercare de oprire a unui candidat și de afectare a imaginii lui Traian Băsescu și a PMP.

Elena Udrea susține propunerea lui Tăriceanu privind ignorarea cererilor DNA pe timpul campaniei: "La alegerile locale a fost o implicare DNA în campania electorală"

#DIRECT_ONE_539bix#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie