Elena Udrea, la poliție pentru control judiciar: Voi merge în Parlament, pentru că este vorba de un vot important, legea alegerilor (VIDEO)

Elena Udrea, la poliție pentru control judiciar: Voi merge în Parlament, pentru că este vorba de un vot important, legea alegerilor (VIDEO)
Foto: B1 TV

Elena Udrea s-a prezentat miercuri dimineață la secția 2 de Poliție din Capitală, aceasta fiind obligată să vină aici de două ori pe săptămână atât timp cât se află sub control judiciar, informează B1 TV.

Fosta candidată la prezidențiale trebuie să se prezinte în fața autorităților în fiecare marți și vineri. Aceasta și-a propus ca în cursul zilei de miercuri să ajungă la birou, dar și în parlament.

În ceea ce privește situația medicală a premierul Ponta, Udrea a declarat că îi urează sănătate.

”La birou și apoi cred că la Parlament. Mi-am propus să merg pentru că este un vot important, legea alegerilor”, a declarat Elena Udrea jurnaliștilor prezenți.

Magistrații Curții Supreme au înlocuit măsura arestului la domiciliu în dosarul ”Gala Bute” cu măsura controlului judiciar.

Potrivit avocatului ei, Marius Striblea, fostul ministru are interdicția de a pleca din țară fără încuvințarea instanței și nu are voie să vorbească cu ceilalți inculpați din dosar. (Detalii AICI)

Legat de posibilitatea ca Udrea să se întoarcă în Parlament, Striblea a spus că există o interdicție la măsura de control judiciar prin care se poate interzice părții să profeseze.

Timp de 60 de zile, Udrea are obligația să respecte următoarele condiții:

– să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

– să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară şi instanţa cu privire la schimbarea locuinţei;

– să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea acestora, respectiv Poliţia Sector 1 Bucureşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi;

– să nu depăşească teritoriul României fără încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei;

– să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii din rechizitoriu, cu excepţia celor pentru care fiecăruia dintre inculpaţi prin încheieri rămase definitive li s-a permis luarea legăturilor;

– să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă.

Elena Udream, la politie pentru control judiciar

Urmăriți B1TV.ro și pe
`