Elena Udrea, despre cererea de întoarcere a dosarului la DNA: A fost un rechizitoriu făcut pe repede înainte, așa cum a fost făcută și toată urmărirea penală. Ar trebui ca dosarul să se numească "Elena Udrea" și nu "Gala Bute" (VIDEO)

Elena Udrea, despre cererea de întoarcere a dosarului la DNA: A fost un rechizitoriu făcut pe repede înainte, așa cum a fost făcută și toată urmărirea penală. Ar trebui ca dosarul să se numească "Elena Udrea" și nu "Gala Bute" (VIDEO)

Fostul ministru Elena Udrea a vorbit luni despre cererea făcută în instanță ca dosarul Gala Bute să fie retrimis la DNA, spunând că a fost un rechizitoriu făcut pe repede înainte și a omis multe lucruri.

„A fost un rechizitoriu făcut pe repede înainte așa cum a fost făcută toată urmărirea penală în cazul meu. Am stat 72 de zile în arest, în penitenciar, pe baza a două declarații care vizează fapte diferite, deci doar declarații ale unor persoane”, spune Elena Udrea.

Udrea a mai adăugat că dosarul, în care a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de folosire de documente ori declarații false, ar trebui să se numească „Elena Udrea” și nu „Gala Bute”, pentru că ea este vizată cel mai mult.

„Rechizitoriul arată acest lucru: graba cu care s-a făcut acest dosar împotriva mea. Ar trebui ca dosarul să se  numească „Elena Udrea” și nu „Gala Bute”, toate acuzațiile sunt oricum împotriva mea”, a explicat Udrea.

Fostul ministru a mai precizat că în dosar s-a omis unele interviuri ale unor inculpați, se fac disjungeri și pentru că sunt câteva neregularități în rechizitoriu, Udrea spune că vrea ca acesta să se întoarcă la DNA.

ena Udrea contestă rechizitoriul prin care a fost trimisă în judecată în Gala Bute şi cere retrimiterea dosarului la DNA, în vreme ce avocaţii fostului ministru cer să fie înlocuită măsura arestului la domiciliu.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie. În același dosar au fost deferiți justiției: fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului), Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei societăți comerciale.

Elena Udrea, despre cererea de întoarcere a dosarului la DNA: A fost un rechizitoriu făcut pe repede înainte, așa cum a fost făcută și toată urmărirea penală

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)