Eforie Nord, stațiunea extremelor: Kitschul și stilul arhitectural de odinioară se îmbină la fiecare colț de stradă

Eforie Nord, stațiunea extremelor: Kitschul și stilul arhitectural de odinioară se îmbină la fiecare colț de stradă

În ultimii ani, Eforie Nord a devenit un amestec de kitsch cu stilul arhitectural de odinioară. Ceea a ce a transformat staţiunea într-una a extremelor.

Mai mult, Eforie Nord, spun specialiştii în Turism, a ajuns să fie staţiunea cea mai râvnită de turiştii care preferă cantitatea în defavoarea calităţii, mai ales atunci când aceasta poate fi obţinută la preţuri mici.

În Eforie Nord îşi găsesc locul cei care iubesc linistea dar şi boemitatea. Staţiunea a căpătat o imagine frumoasă după încheierea, în 2015, a proiectului Promenada turistică. Investiţia a urmărit reabilitarea promenadei şi, pe alocuri, consolidarea falezei şi a costat 2,3 milioane de euro, fonduri europene.

Un alt proiect important pentru staţiune a fost implementat tot în vara anului trecut, atunci când mai mult de jumătate din lungimea plajei din Eforie a fost extinsă.

Un alt avantaj al staţiunii este reprezentat de spaţiile verzi bogate.

Promenada reabilitată este plină cu localuri decente, deasupra acestora sunt vile cochete, care respectă stilul arhitectonic în armonie cu cel recomandat construcţiilor de la malul mării, potrivit B1TV.

Toate aceste frumuseţi pălesc însă în faţa kitsch-ul bazarelor, spaţiilor insalubre.

În contrast cu zona de nord a staţiunii, în dreapta Hotelului Belona începe zona preferată de turiştii pe care nu îi deranjează înghesuiala, atmosfera de bazar.

Spaţiul pe unde pot circula turiştii este restrâns, restul fiind ocupat de vănzătorii ambulanţi şi de produsele acestora, cele mai multe de calitate îndoielnică. Pe tarabele improvizate se vand bijuterii de inox şi plastic lângă sutiene, chiloţi şi maiouri de bumbac, peruci sintetice.

Pe promenadă sunt înghesuite articole de plajă lângă tarabe cu hamsie prajită, fructe de mare şi alte mâncăruri gătite şi păstrate în spaţii insalubre.

O mare parte din rezolvarea unor probleme ţine de gradul de implicare al primariilor, spun localnicii. Hotelurile şi plajele care arată prost şi din cauză că instituţiile locale de control nu-şi fac treaba.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)