Eduard Chereji, despre schema de ajutor de stat pentru HoReCa: Ni s-a promis că se va găsi o altă soluție și pentru noi (VIDEO)

Eduard Chereji, despre schema de ajutor de stat pentru HoReCa: Ni s-a promis că se va găsi o altă soluție și pentru noi (VIDEO)

EduardChereji, directorul de comunicareUntoldșiNeversea, a vorbit pentru B1 TV despre schema de ajutor pentru HoReCa.

„Situația este una tristă. Nu există nciun ajutor pentru sectorul cultural. Deșipoate este singurul sector care a fost stopat 100% în aproape mai bine de un an și două luni deja. Cu toate acestea, deși am solicitat în nenumărate rânduri pentru cei care fac parte din această industrie și aici mă refer la cei care facem evenimente, la cei care sunt în spatele nostru cum ar fi tehnicieni, oameni care lucrează în partea logistică a evenimentelor, dar și cei care sunt în față cum sunt artiștii, care neavând activitate au rămas fără o sursă de venit de mai bine de un an de zile și cu toate acestea, iată că nu s-au găsit soluții pentru noi.

Am solicitat acum câteva luni să fim introduși în schema de ajutor HoReCa, o schemă care la acel moment părea că este validă, părea că s-a avansat cel mai mult pe ea și ni s-a spus în acel moment că dacă s-ar mai introduce noi coduri CAEN în acea schemă, ar îngreuna validarea și punerea înpractică a schemei HoReCa.

Ni s-a promis că se va găsi o altă soluție și pentru noi. Miercuri am constatat cu stupoare că s-au făcut modificări și amendamente la Camera Deputaților la schema de ajutor HoReCa, au fost introsdue coduri noi, doar unul singur pentru evenimentele de tip expoziții și târguri.”

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că despre organizarea marilor festivaluri se poate vorbi abia după data de 1 august, urmând ca până atunci să aibă loc alte tipuri de concerte.

”Noi vorbeam de acele festivaluri după 1 august. Toată discuția pe care am avut-o de fiecare dată cu organizatorii a fost că vom avea aceste festivaluri după 1 august. În acest moment, vorbim de tipuri de concerte, ce se poate face până la 1 august. Acestea sunt condițiile pe care le-am luat calcul până la 1 august. După 1 august putem să discutăm despre alte evenimente.

Și când am discutat la Cluj, și când am discutat pe litoral, am spus că putem să vorbim despre evenimente mari, șiNeversea, șiUntolddupă 1 august”, a declarat, luni Florin Cîțu.

Deja organizatoriiElectric Castleau anunțatcă nici ediția din acest an a festivalului de la Cluj nu va avea loc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)