Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: „Depinde foarte mult și de noi cum gestionăm predestinarea, pentru că ne putem sustrage pe undeva factorului de fatalitate” (VIDEO)
Alina Bădic și invitatul ei Eugen Bârgăoan au discutat sâmbătă în timpul emisiunii „360 de grade” despre diferența dintre astrologie și predestinarea unor evenimente și cum ne putem sustrage de factorul de fatalitate:
„Astrologie vs dat al sorții, despre faptul că există un factor de predestinare semnificativ, astrologia ia în calcul și această predestinare și evident momentul nașterii este foarte important, dar totuși trebuie să vorbim și despre faptul că depinde foarte mult și de noi cum gestionăm toată această predestinare pentru că ne putem sustrage pe undeva factorului de fatalitate”.
Eugen Bârgăoan a subliniat importanța liberului arbitru: „Fără doar și poate, liberul arbitru e un dat al omului prin însăși crearea lui. E marele dar pe care Divinitatea, conștiința supremă l-a lăsat omului și cel care face ca biblia să se exprime, că omul a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Însă dincolo de acest liber arbitru pe care noi îl avem în orice moment și avem puterea de a alege în fiecare moment iar toate aceste conjuncturi astrologice aș spune că nu sunt obligatorii ci determină doar energetic spre ce am înclina.
În fiecare moment avem puterea de a alege. Aș spune că toate aceste lucruri sunt foarte științefice. Există niște legi ale manifestării care fac ca lucrurile să se manifeste în așa fel încât ele pot fi prezise prin astrologie, prin diverse forme de clar viziune. E o formă de știință pe care noi nu o stăpânim și nu e o pseudoștiință așa cum este promovată astrologia. Studii arată că acele configurații particulare fac ca niște influențe care sunt aproape insesizabile în anumite momente să se manifeste atât de pregnant încât aproape să predetermine producerea unui eveniment.
Interpretarea lor ține și de gradul de trezire și de înțelegere al persoanei care studiază. Nu e o știință care se face numai cu capul și cu intelectul, e o știință care se face și cu inima”.