Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cine suntem în raport cu noi înșine? Îmi sunt prieten, dușman, călău, mentor sau propriul vindecător? (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cine suntem în raport cu noi înșine? Îmi sunt prieten, dușman, călău, mentor sau propriul vindecător? (VIDEO)
Foto: Facebook / Alina Badic Oficial

În ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, Alina Bădic a discutat alături de invitata sa Ingrid Baciu, despre cine suntem noi pentru noi înșine și cum arată raportarea la propria persoană:

„Mereu ne întrebăm ce tip de relație avem cu ceilalți, cum ne privesc și ce reprezentăm pentru ei. Cine suntem însă în raport cu noi înșine? Îmi sunt prieten, îmi sunt dușman, călău, mentor sau propriul vindecător? Știu cu adevărat ce relație am eu cu mine? De ce este atât de important să înțeleg acest lucru? Vom discuta astăzi seară, alături de Ingrid Baciu despre modul în care ar trebui să mă raportez și la mine și poate să nu mai dăm atâta importanță relaționării cu ceilalți în detrimentul relaționării cu noi înșine”, a spus Alina Bădic la începutul emisiunii.

Citește și: Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 6 – 12 august: Urmează o perioadă foarte puternică din punctul de vedere al aspectelor astrale (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic

Ingrid Baciu a explicat cât de importantă este cunoașterea de sine: „Pornim în primul rând de la cunoașterea de sine. Cunoașterea de sine nu înseamnă ce a statuat societatea ca fiind cine ești tu, omul, bărbatul femeia, profesionistul. A te cunoaște pe tine înseamnă a înțelege esența, fundamentele vieții. Unde mă aflu? Pe o planetă. Sunt numai eu? Nu, sunt și alte specii.

Cam care ar fi rolul meu în acest areal, cum mă pot raporta la realitatea exterioară mie. Dar din ce perspectivă vii? Eu sunt om, am obligații, îndatoriri trebuie să intru într-o coerență cu ce se întâmplă în jurul meu. Cine sunt semenii mei? Cât de mult semăn cu ei, cât de mult avem scopuri comune? Unde dorim să ajungem? Care e sensul vieții?. Spuneam că nu se poate ca totul să fie te naști, înveți să mergi, să vorbești, înveți o meserie, te căsătorești, pensie, mâinile pe piept.

Nu despre asta este viața. Sunt necesități. Viața și cunoașterea de sine nu înseamnă necesotăți.De cici trebuie să pornească orice direcție în viața unui om, cine ești tu pentru tine? Ce vreau eu să îmi livrez mie? Ce m-ar împlini, nu material?”, a spus Ingrid Baciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`