Deşi sunt adorate de cei mici, gumele de mestecat pot fi periculoase, avertizează specialiştii. Aceştia spun că în guma de mestecat se găsesc numeroşi coloranţi şi aditivi alimentari, care pot produce cancer, diabet sau alte boli grave, transmite B1TV.
Sortimentele de gumă de mestecat care se găsesc în magazinele noastre au un număr mare de E-uri, nocivi pentru sănătate, potrivit unui studiu recent publicat de infocons.ro.
Specialiştii au analizat 35 de produse şi au ajuns la concluzia că gumele de mestecat Airwaves au cele mai multe E-uri, 11, cu îndulcitori şi arome de mentol şi coacăze negre sau cele cu mentă şi eucalzpt, dar şi Orbit-ul fără zahăr cu îndulcitori şi aromă de afine.
E-urile din guma de mestecat pot duce la cancer sau diabet
#DIRECT_ONE_ziycyo#
Pline de E-uri sun şi gumele de mestecat care au arome de mango şi pepene galben sau cele cu portocală şi lămâie.
La polul opus, cu doar un singur E în compoziţie, lecitina din soia, sunt gumele Hubba Bubba cu aromă de fructe şi de măr.
Studiul arată că E-urile prezente în aproape toate produsele analizate sunt sorbitol , acesulfam K, xilitol , precum şi aspartam şi coloranţii E171 şi E133.
Dioxidul de titan, numit E171, a fost clasificat de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului ca posibil cancerigen. Astfel că, Germania a decis să interzică acest aditiv alimentar.
Specialiştii atrag atenţia că, în urma consumului de E171, au fost observate scăderi în greutate, leziuni la nivelul ficatului, rinchilor şi sistemului cardiovascular, dar s-au observat şi creşteri ale dimensiunilor rinichilor, ficatului şi splinei.
Totodată, medicii avertizează că aspartamul este o sursă de fenilalanină, o substanţă ce poate declanşa cancer la nivelul creierului.
Statisticile arată că românii consumă anual, în medie, 85 de lame de gumă de mestecat pe locuitor. În Statele Unite şi Rusia, valoarea este aproape triplă.