E OFICIAL! S-A DECIS! Se TAIE ALOCAȚIILE ELEVILOR! De la 1 ianuarie 2020, va intra în vigoare LEGEA!

E OFICIAL! S-A DECIS! Se TAIE ALOCAȚIILE ELEVILOR! De la 1 ianuarie 2020, va intra în vigoare LEGEA!

Vești proaste pentru elevii români! Iată cine nu va mai primi alocație începând cu 1 ianuarie 2020.

ÎNMORMÂNTAREA celei mai iubite cântărețe de MUZICĂ POPULARĂ din România: MILIOANE de români în lacrimi (IMAGINILE DURERII – GALERIE FOTO)

Mai exact, elevii care au acumulat un numar mare de absente pe care nu le pot motiva, vor primi mai putini bani de la Guvern.

CARMEN HARRA A AVUT DREPTATE! ADIO, MAESTRE! A MURIT ÎNAINTE DE A ÎMPLINI VÂRSTA DE 60 DE ANI! ROMÂNIA, ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Concret, un elev care acumuleaza intr-un semestru intre 10 si 19 absente nemotivate va primi o alocatie micsorata cu 20%. Daca numarul absentelor nemotivate este mai mare de 20, elevul nu va mai primi deloc alocatie.

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! BIETUL SMILEY! S-A ÎNTÂMPLAT LA VOLAN! AVEA VITEZĂ MARE ( GALERIE FOTO)

De asemenea, ajutoarele sociale acordate familiei elevului vor fi suspendate.

Aceasta masura din urma s-a pus deja in practica, iar doar in luna august peste 400 de familii din judetul Vaslui nu au mai primit bani de la stat.
„In luna august a fost suspendata plata alocatiilor de sustinere a familiei pentru un numar de 427 de familii, suma aferenta fiind de 88.741 lei.

„Alocatia pentru sustinerea familiei a fost diminuata de la plata în proportie de 20%, respectiv 50% pentru un numar de 539 de familii cu suma de 25.716 lei.

„Numarul total de absente scolare nemotivate transmise de Inspectoratul Şcolar Judetean catre institutia noastra a fost de 1.869”, a declarat Sorin Prepelita, directorul AJPIS Vaslui.

Prin aceasta masura statul incearca sa limiteze abandonul scolar, care a atins cote alarmante in Romania in ultimul an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`