E DESCOPERIREA MOMENTULUI: Surpriză de proporții într-o mină. Nimeni nu se aștepta la asta! (FOTO)

E DESCOPERIREA MOMENTULUI: Surpriză de proporții într-o mină. Nimeni nu se aștepta la asta! (FOTO)

O mină din Australia de Vest care urmează să fie dezafectată anul viitor a anunţat marţi că a produs unul dintre cele mai mari diamante din istoria sa, relatează Agerpres.

Piatra preţioasă de 28,84 de carate în formă de octaedru, numită Argyle Octavia, a fost descoperită în luna martie în mina Argyle din regiunea Kimberley.

Aceasta ar putea fi ultima descoperire notabilă înregistrată în această mină care va fi închisă în 2020 şi este totodată cea mai importantă realizare din istoria operaţională a unităţii. Mina a produs până în prezent peste 90% din diamantele descoperite în Australia.

”Nu vedem multe diamante scoase din mină cu această formă sau culoare sau cu această claritate”, a declarat pentru postul naţional de televiziune directorul general de operaţiuni al Argyle, Andrew Wilson.

”Au fost probabil douăzeci (de diamante) asemănătoare, de peste 20 de carate, în ultimii 36 de ani de operaţiuni”, a explicat reprezentantul minei.

Piatra preţioasă recent descoperită va ajunge în oraşul Antwerp din Belgia unde va fi vândută netăiată. Compania urmează să propună un preţ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul