După o perioadă de limitare a serviciilor, Netflix revine la calitatea video oferită clienților înaintea pandemiei

După o perioadă de limitare a serviciilor, Netflix revine la calitatea video oferită clienților înaintea pandemiei

În contextul pandemiei de coronavirus, o cerere fără precent a venit din partea Uniunii Europene.

Platformele de streaming precum Netflix şi YouTube au fost rugate să îşi limiteze serviciile pentru a preveni colapsul infrastructurii de reţea în Europa, deoarece milioane de oameni lucrează de acasă sau urmăresc clipuri, supraîncărcând rețeaua.

Thierry Breton, comisar european responsabil pentru politici digitale, a declarat că platformele de streaming au „o responsabilitate comună de a asigura buna funcţionare a internetului în timpul crizei.”

Acesta a scris pe Twitter că a vorbit cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings, despre presiunea pe care criza provocată de coronavirus o pune asupra pe infrastructurilor de internet: „Pentru a învinge COVID-19, rămânem acasă. Televiziunea și streaming-ul ajută foarte mult, dar infrastructurile ar putea fi blocate. Pentru a asigura accesul la internet pentru toți, să trecem la definiția standard atunci când HD nu este necesar”.

Netflix şi YouTube, rugate să își limiteze serviciile

Așadar, Uniunea Europeană cere celor două companii limitarea serviciilor, mai exact să ofere doar calitate standard la conţinutul video, în loc de HD (high-definition), deoarece utilizatorii trebuie să fie responsabili în ceea ce priveşte consumul lor de date.

„Ne-am concentrat pe eficienţa reţelei pentru mulţi ani şi am pus gratuit serviciul nostru de conexiune deschisă la dispoziţia companiilor de telecomunicaţii. Tehnologia de „streaming adaptabil” a Netflix a ajustat deja rezoluţia video la un nivel optim pentru infrastructură în fiecare piaţă”, a transmis compania Netflix, care a redus cu aproximativ 25% calitatea imaginii, prin limitarea bitrate-ului.

Chiar și Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a declarat, în perioada de carantină, că platforma de social media a înregistrat „creşteri masive” în utilizarea anumitor servicii, inclusiv dublarea apelurilor înregistrate pe WhatsApp şi Messenger.

Acum, după ce rata infectărilor a intrat pe o pantă descendentă, iar majoritatea țărilor au relaxat o serie de măsuri, prin reluarea activităților, în încercarea relansării economiei, Netflix readuce calitatea video la ceea anterioară izbucnirii pandemiei.

Compania a precizat că lucrează în prezent cu furnizorii de Internet pentru a crește capacitatea la nivelul dinaintea pandemiei.

Digitalizarea forțață, un pas înainte

Indirect, pandemia de coronavirus ne-a obligat pe toți să ne bazăm pe tehnologiile secolului XXI – inteligență artificială, internet, social media, platforme digitale de învățare, realitate augmentată și virtuală, drone, imprimare 3D și multe altele, pentru a ne putea continua viața.

Astfel, contextul fără precedent ne determină să devenim mult mai dependenți de tehnologiile digitale, biologice și fizice avansate de care beneficiem și mult mai receptivi față de modul în care putem folosi aceste tehnologii pentru a crea noi posibilități.

Peste 7 miliarde de oameni trăiesc în țări care au implementat restricții extraordinare în circulația oamenilor, iar mai mult de o treime din lume se află sub un blocaj strict, fapt ce ne-a determinat să ne întoarcem fața spre domeniul digital chiar și mai mult decât o făceam până acum.

Astfel, multe obiceiuri au devenit…virtuale. Conferința video ca mijloc principal de colaborare, învățare la distanță, comerț online, etc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:05 - Rareş Bogdan: „Ciucă, în mod normal, azi, dacă ţara asta ar funcţiona cum trebuie şi dacă oamenii ar fi informaţi şi nu s-ar lăsa manipulaţi, ar fi la scorul pe care îl va avea în turul 2, adică peste 65%” (VIDEO)
19:58 - Nicolae Ciucă: Proiectul meu de țară prevede un parteneriat real cu comunitățile locale pentru a duce soluțiile liberale acolo unde este cea mai mare nevoie de ele (VIDEO)
19:52 - „Rusia are tot dreptul de a ataca NATO acum”. Mesajul unui colonel american în retragere, după ce  Biden a permis Ucrainei să folosească rachetele ATACMS
19:43 - Drulă: Lasconi poate să intre în turul 2 / În PNL e disperare și se ascut cuțitele în culise. Ei și Ciucă știu că le vine nota de plată pentru guvernarea cu PSD (VIDEO)
19:43 - Laurențiu Gîdei, despre o posibilă înțelegere între PSD, AUR și PNL: „E o glumă! N-o să auziți niciun politician de la PSD că are vreun aranjament cu niciun partid sau competitor electoral” (VIDEO)
19:01 - Reacția lui Traian Băsescu după ce Marcel Ciolacu a spus că „tinerii noştri pleacă din România pentru că nu stăpânesc o meserie foarte bine” (VIDEO)
18:59 - Marina Almășan a obținut un nou de protecție împotriva fostului iubit, Georgică Cornu. Omul de afaceri, obligat să poarte brățară electronică încă 8 luni
18:34 - Băsescu: AUR accentuează curentul antidemocratic, antieuropean, anti-NATO. Eu nu cred că ei fac o politică a Moscovei. Așa cred ei că e bine pentru țară, ei așa gândesc și asta e mult mai rău (VIDEO)
18:33 - Cristian Tudor Popescu a anunțat pe cine va vota la alegerile prezidențiale de duminică: „Sper să ajungă cât mai mulți la concluzia asta. Mi-am făcut propriile observații și măsurători pe internet și pe stradă”
18:16 - Dezbatere Elena Lasconi – George Simion, la Micutzu. “Cel mai greu moment pe care l-am avut a fost atunci când am luat decizia să divorțez, să renunț la tot” / Simion, despre momentul în care a jignit-o pe Șoșoacă: „A fost un derapaj regretabil” (VIDEO)