După aproape două luni de la declanșarea scandalului Hexi Pharma, DNA reacționează. Flori Dinu și Uliana Ochinciuc, audiate. Surse: Acuzațiile sunt de mită, abuz și spălare de bani (VIDEO)

După aproape două luni de la declanșarea scandalului Hexi Pharma, DNA reacționează. Flori Dinu și Uliana Ochinciuc, audiate. Surse: Acuzațiile sunt de mită, abuz și spălare de bani (VIDEO)
foto: B1 TV

UPDATE 13:35: Flori Dinu este suspectată de complicitate la delapidare, a susținut avocatul acesteia, citat de B1 TV. (Detalii AICI)

UPDATE 13:19: Acuzațiile pe care procurorii DNA le aduc firmei Hexi Pharma sunt: dare de mită, abuz și spălare de bani, informează B1 TV, care citează mai multe surse.

UPDATE 12:01: Fratele Ulianei Ochinciuc, Radu Ochinciuc, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție, arată B1 TV. Bărbatul este și el angajat al companiei Hexi Pharma..

UPDATE 11:05: Fostul asociat al lui Dan Condrea, Miron Panaitescu, este audiat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, arată B1 TV. Acesta era mâna dreaptă a patronului Hexi Pharma, ocupându-se de încheierea contractelor cu fonduri europene.

UPDATE 10:00: Soția lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție, arată B1 TV. Momentan, nu se știe în ce calitate a fost citată aceasta, însă nu este prima persoană implicată în dosarul Hexi Pharma care trece pragul DNA joi dimineață.

Uliana Ochinciuc a fost însoțită de avocatul său, nedorind să facă vreo declarație înainte de audieri.

Uliana Ochinciuc, la DNA

#DIRECT_ONE_xftm5a#

Directoarea companiei Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost citată la sediul Direcției Naționale Anticorupție, semn că procurorii DNA au deschis un dosar în acest caz, arată B1 TV.

Potrivit unor surse, Flori Dinu a fost citată pentru ora 9, aceasta nedorind să facă declarații la intrarea în sediul DNA. De altfel, directoarea companiei Hexi Pharma a venit însoțită de un avocat.

Dosarul Hexi Pharma, la DNA. Flori Dinu, directoarea companiei, audiată

#DIRECT_ONE_6rsdlr#

"După cum vorbeam acum câteva zile, deși detest, ca jurnalist, să afirm «V-am spus noi», era clar că DNA deschide un dosar. Au colaborat cu Parchetul General, pentru că dacă povestea este acolo, partea de corupție, felul în care escrocheria s-a putut impune, e la DNA", a explicat Cătălin Tolontan.

"Acest dosar există de două săptămâni și vizează felul în care respectivii dezinfectanți au ajuns în spitale, cum s-au acordat încredințări directe sau cum s-au câștigat licitații, e evident că Flori Dinu știa mai puține diluare, cel puțin în ultimii ani, dar știe totul despre felul în care banii ajungeau și unde ajungeau și despre felul în care se câștigă contractul.

Nu doar managerii din spitale sunt implicați. Există oameni în ministerul Sănătății care cred că nu se simt foarte bine în dimineața asta când au văzut-o pe Flori Dinu la DNA", a încheiat redactorul-șef al GSP.

Flori Dinu este cercetată în arest la domiciliu, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune in forma continuata si 29 in forma simpla. Potrivit procurorilor, Dinu ar fi indus în eroare reprezentanții unităților medicale, care au achiziționat produsele firmei lui Condrea. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie