Dumitru Coarnă: Patru dintre cei opt poliţişti cercetaţi pe motiv că ar fi muşamalizat un accident rutier vor să depună plângere și să sesizeze CSM pentru cercetare abuzivă

Dumitru Coarnă: Patru dintre cei opt poliţişti cercetaţi pe motiv că ar fi muşamalizat un accident rutier vor să depună plângere și să sesizeze CSM pentru cercetare abuzivă

Patru dintre cei opt poliţişti cercetaţi pe motiv că ar fi muşamalizat un accident rutier provocat de un ofiţer din cadrul Biroului Accidente Grave intenţionează să depună plângere şi să sesizeze CSM pentru cercetare abuzivă, potrivit vicepreşedintelui Sindicatului Poliţiştilor, Dumitru Coarnă.

„A fost formulată o contestaţie la instanţă împotriva controlului judiciar, iar după ce se va da decizia, patru dintre aceştia (poliţiştii cercetaţi, n.r.) vor depune plângere şi va fi anunţat CSM”, a spus Coarnă citat de Mediafax.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 i-au reţinut, joi noapte, pe Marius Maghiari, şef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, pe Daniel Piştea, adjunct al aceleiaşi instituţii, pe colegii acestora Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, precum şi pe Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira şi Marian Lupu Pasăre, toţi de la Secţia 2, iar vineri au cerut Judecătoriei Sectorului 1 arestarea lor preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a încheiat în noaptea de vineri spre sâmbătă discuţiile în acest dosar, iar sâmbătă după-amiază a pronunţat soluţia, respingând ca neîntemeiată cererea procurorilor de arestare preventivă a celor opt poliţişti.

Magistratul de la Judecătoria Sectorului 1 a dispus cercetarea în libertate a tuturor celor opt poliţişti, doar în cazul lui Marius Maghiari fiind luată şi măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, până în 29 septembrie inclusiv. Decizia poate fi contestată la instanţa superioară.

Comisarul Marius Maghiari, care ar fi dat cu maşina peste o femeie, în urmă cu câteva săptămâni, şi ar fi încercat să ascundă acest lucru, a precizat că, inițial, ar fi ajuns la acord cu victima să meargă la un mediator, dar apoi a fost refuzat când aceasta a fost sunată de la procuratură. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`