Duma de Stat de la Moscova propune pedeapsa cu până la 15 ani de închisoare pentru „informații false” despre războiul din Ucraina

Duma de Stat de la Moscova propune pedeapsa cu până la 15 ani de închisoare pentru „informații false” despre războiul din Ucraina
Duma de Stat de la Moscova propune pedeapsa cu până la 15 ani de închisoare pentru „informații false” despre războiul din Ucraina. Sursa: Hepta/Sputnik / Sputnik

Duma de Stat de la Moscova a propus introducerea pedepsei cu până la 15 ani de închisoare pentru cei care distribuie „știri false” despre războiul din Ucraina.

Prin aceasta pedepasă se urmărește „răspândirea de „falsuri” despre acțiunile forțelor armate ruse în conflictul din Ucraina”, potrivit șefului Comitetului Dumei de Stat pentru Securitate și Anticorupție, Vasily Piskarev, potrivit Kommersant.ru.

15 ani de închisoare pentru cei care distribuie „falsuri” despre războiul din Ucraina

Parlamentarul a declarat că modificările vin în urma măsurilor „neprietenoase” ale Statelor Unite și ale altor țări.

Modificările vizează:

  • pentru fabricarea de falsuri și distribuirea acestora – până la trei ani de închisoare;
  • dacă activitatea se desfășoară folosind funcția oficială, în grup sau folosind internetul – de la 5 la 10 ani închisoare;
  • dacă distribuitorul știe că informația este falsă, iar aceasta a dus la „consecințe periculoase din punct de vedere social” – până la 15 ani de închisoare.

„Astăzi au fost semnate amendamente care au fost înaintate comitetului pentru legislație pentru ca acestea să fie luate în considerare la o sesiune a Dumei de Stat… Sperăm că vor fi introduse în viitorul apropiat”, a spus Vasily Piskarev, citat de agenția rusă de presă RIA Novosti.

Presa rusă evită cuvântul „război”, dar vorbește despre „eliberare”

Televiziunile rusești folosesc o terminologie specifică de la startul invaziei rusești asupra Ucrainei, cuvântul „război” fiind interzis și înlocuit cu „operațiunea militară specială de eliberare”.

Jurnaliștii ruși nu ratează nicio ocazie pentru a reitera scopurile pe care pretinde Moscova că le are în războiul pe care l-a declanșat în Ucraina.

„Acum să vorbim despre operaţiunea militară specială pentru apărarea «republicilor» Doneţk şi Lugansk. Aceasta este desfăşurată de forţele militare ruse, după ordinul comandantului suprem. Încă un scop este «demilitarizare» şi «denazificarea» Ucrainei. Urmează rezumatul de la reprezentantul oficial al Ministerului Apărării, Igor Konashenkov”, a declarat prezentatorul postului „Pervîi Canal”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`