Dulciurile, de trei ori mai căutate în luna decembrie! Care sunt cele mai dorite produse

Dulciurile, de trei ori mai căutate în luna decembrie! Care sunt cele mai dorite produse
Sursa foto: Captură video YouTube / Gust și Savoare

Nu mult ne mai desparte de Crăciun, așa că mulți români au început deja pregătirile pentru sărbători, în special cumpărăturile. Cei mai mulți caută ingrediente cât mai naturale pentru cozonaci și prăjituri, pentru că toți ne dorim preparate „ca la mama acasă”.

Fabricile care produc marmeladă, rahat, creme sau gemuri lucrează la foc continuu pentru a face față comenzilor, pentru că numărul acestora s-a dublat.

Cele mai căutate produse în luna decembrie

Fără oprire se lucrează și într-o fabrică din Constanța, pentru că vin sărbătorile, iar pentru dulciuri avem nevoie de multe ingrediente, în special în privința nelipsiților cozonaci de pe masa de Crăciun.

„Am fabricat în jur de trei tone de rahat cu arome de trandafir, lămâie și fistic într-o zi. Este tăiat, mărunțit, gata de pus în cornulețe, cozonaci”, spune Mircea Andronache, un angajat.

Cererea este mare în perioada aceasta și pentru crema de vanilie și ciocolată, gemuri, ori marmelade.

„Producem gemuri din caisă, căpsună, prune, gutuie. Marmelada, care este un produs destul de căutat, cu o vânzare mare către fabricile de fursecuri și către patiserii”, a spus Rodica Mitu, manager fabrică, scrie stirileprotv.ro.

„Cererea a crescut cu 40% față de o perioadă normală, însă încercăm să facem față. Se lucrează la fel, însă am încercat să aducem angajați noi pentru a suplini comenzile acestea”, a spus Rocsana Vârban, șef de producție fabrică.

De asemenea, cererea este uriașă și într-o firmă din Alba, care vinde în fiecare an 10.000 de tone de miez de nucă, atât în România, cât și în străinătate.

În Decembrie, considerată ca fiind luna cadourilor, românii cheltuiesc de trei ori mai mult decât în restul anului, vânzările depășind 50 de milioane de euro.

Printre cele mai dorite produse sunt pralinele, biscuiții și figurinele de ciocolată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`