DSU: Cinci decese confirmate în urma inundațiilor de la Galați

DSU: Cinci decese confirmate în urma inundațiilor de la Galați
Drum inundat.Sursa foto: Pixabay

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat sâmbătă decesul unei a cincea persoane în localitatea Costache Negri, județul Galați, ca urmare a inundațiilor devastatoare.
Un elicopter Black Hawk al Inspectoratului General de Aviație a fost trimis în zona afectată pentru a efectua misiuni de survol și căutare-salvare, într-o încercare de a localiza și ajuta persoanele aflate încă în pericol.
În total, 95 de persoane au fost salvate din Galați și Vaslui.

„În contextul avertizărilor de fenomene meteorologice ce vizează instabilitate atmosferică, averse torenţiale şi importante cantitativ, sâmbătă, între orele 7,00 şi 10,00, s-au înregistrat efecte în şapte localităţi din şase judeţe – Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ şi Vaslui -, unde s-a intervenit pentru salvarea a 95 de persoane (87 în judeţul Galaţi, 8 în judeţul Vaslui) şi pentru evacuarea apei din mai multe gospodării”, a transmis IGSU. 

IGSU menţionează că au fost luate măsuri privind activarea grupei operative la nivelul a nouă judeţe – Bacău, Botoşani, Buzău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vrancea şi Vaslui.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`