DSP Timiş: Șapte dintre cei 10 nou-născuţi de la Maternitatea Odobescu, declaraţi iniţial pozitiv cu COVID-19, sunt negativi

DSP Timiş:  Șapte dintre cei 10 nou-născuţi de la Maternitatea Odobescu, declaraţi iniţial pozitiv cu COVID-19,  sunt negativi
Foto: pixabay.com

În urma retestării celor 10 nou-născuțilorde la Maternitatea Odobescu din Timişoara, declaraţi iniţial pozitiv cu COVID-19, a rezultat căşapte dintre aceștiasunt negativi.

Rezultatele celorlalte trei probe de retestare sunt aşteptate de la laboratoarele din judeţele din care provin, a informat, joi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş, potrivit Agerpres.

Cinci dintre aceștia au fost lăsaţi deja la domiciliu, iar celălalt nou-născut a necesitat menţinerea internării la Secţia de neonatologie a spitalului.

„Ei au fost retestaţi (…) şi sunt negativi. Pentru ceilalţi patru nou-născuţi au fost contactate direcţiile de sănătate publică pe raza cărora au fost externaţi nou-născuţii depistaţi pozitiv în cadrul Maternităţii Odobescu, în vederea monitorizării şi retestării acestora. Din informaţiile primite până acum, un prim test pentru unul dintre cei patru nou-născuţi este negativ, iar pentru ceilalţi probele sunt în lucru”, a informat joi seara, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Rezultatele inițiale pentrucoronavirusau fost fals-pozitive

Ministrul Sănptpții, Nelu Tătaru, a declarat marți seară, într-o intervenție la B1TV că este posibil să avem și niște rezultate fals-pozitive în cazul nou-născuților. „De aceea am cerut retestări, mai ales că bebelușii sunt asimptomatici, sunt o grupă de vârstă care mai rar prezintă boala sau simptomatologia”, a declarat ministrul.

Personalul medical a luat în calcul și testarea bebelușilor în condițiile în care aceștia erau asimptomatici, pentru siguranță.

„În acea degringoladă de la acel moment, în care aveau personal infectat, s-a luat decizia ca totul să fie testat în urma unei anchete epidemiologice”, a mai precizat Ministrul Sănătății.

Totodată, o altă măsură în ceea ce privește unitatea a fost adoptată. Astfel, pacientele vor fi testate pentru COVID-19 și izolate, iar dacă rezultatul va fi pozitiv, vor fi îndrumate la Maternitatea Bega.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`