Drumul expres al României care va spăla „rușinea de la vamă”. Lucrările se desfășoară potrivit graficului (VIDEO)

Drumul expres al României care va spăla „rușinea de la vamă. Lucrările se desfășoară potrivit graficului (VIDEO)
Foto: Construim România

România se află în continuare pe lista rușinii la nivel european, când vine vorba despre infrastructura rutieră. O nouă șoseacare ar urma să mai recupereze din decalaj ar fi un drum expres în apropiere de Giurgiu. Este vorba despre drumul de legătură DN 5 – Vama Giurgiu (Pod Prieteniei).

Proiectul care va ajunge la vama cu Bulgaria ocolește orașul Giurgiu și a început să capete contur. Asociația Construim România (ASCORO) a publicat un video realizat din dronă, în care este prezentat noul drum de legătură cu Vama Giurgiu.

Ordinul de începere a execuției lucrărilor a fost dat în urmă cu 6 luni de zile, iar antreprenorul austriac a realizat un progres fizic de 10%.

„Cu o lungime de 5.72 de kilometri, acest drum de legătura va ajuta la ocolirea orașului Giurgiu pentru a ajunge în Vama Giurgiu. Mai mult, chiar și în aceste vremuri de pandemie, tirurile care așteaptă intrarea în țara vecină staționează pe kilometri întregi în orașul Giurgiu. Noul drum de legătura va elibera orașul de o parte a traficului greu și va scurta timpul de deplasare dintre vamă și DN5 pe relația cu capitala. Dacă antreprenorul se va mobiliza bine, ar avea șanse să finalizeze lucrările până la finele acestui an”, au transmis specialiștii în infrastructură de la ASCORO.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: „E o premieră după experimentul eșuat din anii ’90”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, explica de curând,faptul cănoul drum va avea câte două benzi pe sens.

„Avem un proiect de care eu sunt foarte mândru că îl facem. La intrarea dinspre Bulgaria, la Giurgiu, ne vom urca pe un drum nou, un drum expres, ca o autostradă de 6 kilometri, care ocolește complet Giurgiu și ne scoate în DN5 la nord de oraș. Este un drum cu patru benzi, cu separare pe mijloc, realizat din beton. E o premieră după experimentul eșuat din anii ’90 București-Fundulea. Soluția de atunci a dat greș. A fost un exemplu de așa NU.

(…) Scăpăm de acea rușine de drum până când intrăm în Vamă. Firma austriacă a promis că-l livrează la finalul anului”, a mai spus ministrul”, a explicat ministrul Drulă.

Drumul de legătură DN 5 – Vama Giurgiu are o lungime de 5,72 km.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`