Dronele Agricole: O nouă eră pentru agricultura modernă

Dronele Agricole: O nouă eră pentru agricultura modernă

În ultimii ani, agricultura din România a cunoscut o transformare semnificativă, prin integrarea unor tehnologii moderne. Printre acestea se numără dronele agricole, care sunt echipamente de ultimă generație cu care se pot efectua diverse activități ce îmbunătățesc eficiența fermierilor și aduc beneficii economice și ecologice.

În acest articol va fi prezentat rolul important pe care îl aduce utilizarea de drone agricole pentru erbicidat în agricultura modernă, subliniind atât beneficiile pentru culturi și mediu, cât și în privința reducerii cheltuielilor.

Ce rol au dronele agricole

Dronele agricole sunt dispozitive aeriene fără pilot, concepute pentru a optimiza producția și a gestiona eficient  resursele în cadrul unei ferme. Cu ajutorul lor se pot monitoriza câmpurile în timp real și se pot aplica tratamente precise.

Astfel, fermierii pot depista la timp anumite probleme, cum ar fi infestările cu dăunători sau deficiențele de apă și nutrienți, și pot interveni în mod prompt și eficient pentru a remedia toate aceste carențe sau provocări din domeniul agricol. O consecință directă a acestor intervenții este aceea că se asigură îmbunătățirea sănătății plantelor și creșterea productivității la hectar.

Dronele pentru erbicidat, un ajutor important pentru fermieri

După cum arată și denumirea lor, dronele pentru erbicidat sunt utilizate pentru aplicarea tratamentelor de erbicidare. Sunt prevăzute cu: rezervoare de diverse dimensiuni, pentru substanțe chimice, sisteme de pulverizare și senzori avansați, care le permit să acopere suprafețe mari de teren cu o precizie remarcabilă.

Aceste drone zboară peste câmpuri și aplică erbicidele direct pe zonele invadate de buruieni. Pot fi programate să navigheze autonom, prin GPS și hărți predefinite, asigurând o aplicare uniformă a substanțelor chimice.  Acest lucru este de mare ajutor pentru fermieri, reducând timpul și efortul pentru aplicarea tratamentelor și conservând resursele pentru alte activități necesare gestionării fermei.

Prin aplicarea corectă și precisă a tratamentelor, dronele contribuie la reducerea consumului de substanțe chimice. Acest lucru nu doar că favorizează scăderea cheltuielilor pentru fermieri, dar și impactul asupra mediului. O utilizare mai eficientă a erbicidelor ajută la protejarea solului și a apei, ferindu-le de o contaminare excesivă.

2 modele de drone performante, pentru diverse suprafețe

Drona DJI Agras T10 are un rezervor de 8 litri și poate acoperi o suprafață de până la 6 hectare pe oră, permițând tratarea rapidă a suprafețelor mari, ceea ce este un lucru avantajos mai ales în sezonul de creștere. Sistemul RTK (Real-Time Kinematic) este un plus important pentru o poziționare precisă, care este esențială pentru aplicarea exactă a erbicidelor pe anumite sectoare ale câmpului. Drona este prevăzută cu camere FPV duale și sistem radar sferic, care o ajută să detecteze, să evite obstacolele și să permită un control facil, de la distanță, pentru o funcționare în siguranță și pentru protejarea culturilor.

Pentru fermele mari, există drona DJI Agras T50, un echipament ultramodern de aplicare a tratamentelor agricole, cu o serie de caracteristici care o fac să fie un dispozitiv versatil și deosebit de precis și eficient, care poate acoperi până la 21.3 hectare pe oră, pe teren drept. Cu un rezervor mare, de 40 de litri, drona poate fi utilizată atât pentru erbicidare, cât și pentru distribuirea îngrășămintelor sau a pesticidelor granulate, fiind concepută cu o capacitate crescută pentru granule. Sistemul de pulverizare este cu dublă atomizare, asigurând o aplicare fină și uniformă a erbicidelor, un lucru deosebit de important pentru penetrarea substanțelor și pentru maximizarea tratamentului.

Dronele agricole oferă un spectru larg de beneficii care contribuie la îmbunătățirea preciziei, eficienței și sustenabilității în agricultura modernă. Întrebuințarea lor îi ajută pe fermieri să-și optimizeze resursele, să protejeze mediul și să îmbunătățească randamentul și sănătatea culturilor, indiferent că acestea se află pe suprafețe mici sau foarte mari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`