Două drone în spațiul românesc în două seri consecutive. Au dispărut de pe radare și nu se știe nimic despre ele

Două drone în spațiul românesc în două seri consecutive. Au dispărut de pe radare și nu se știe nimic despre ele
(FOTO- Hepta/ Zuma Press / Sra Jerreht Harris/Planetpix)

România a fost în alertă pentru două seri consecutive după ce drone au intrat în spațiul românesc. Forțele militare au fost activate, iar avioanele de vânătoare au fost ridicate de la sol. Dar, ele au dispărut subit de pe radare și nu se știe nimic despre ele.

Ziua și drona

Este a doua zi în care o dronă pătrunde în spațiul românesc, iar alerta a durat 3 ore, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Este posibil ca drona să fie rusească și a intrat în spațiul aerian al României dinspre Marea Neagră și a mers 19 kilometri, conform observatornews.

Alarma s-a dat în jurul orei 2.30 după ce sistemul de supraveghere radar al Armatei Române a indicat o țintă aeriană la circa 45 de kilometri Est de localitatea Sfântu Gheorghe din județul Constanța.

Ministerl Apărării a anunțat că au fost activate structurile aflate în serviciul de luptă, iar două aeronave F-18 ale forțelor aeriene spaniole de pe baza de la Mihail Kogălniceanu și încă două aeronave F-16 ale forțelor române de pe Baza 86 Borcea au fost ridicate de la sol.

Nu a existat zonă de impact

MApN a transmis să drona a traversat frontiera terestră în jurul orei 4, în Gura Portiței, moment în care s-a dat și mesajul Ro-Alert pentru oamenii din județul Tulcea. Ținta a for urmărită pe radare până când a ajuns în localitatea Cogealac, din Constanța. Vineri, a fost o situație similară. Drona a pătruns 14 kilometri în interiorul României până când a ajuns în dreptul localității Amzacea, din Constanța.

În ambele cazuri, nu a căzut nicio bucată din dronă, nu a exista nicio zonă de impact, dar armata nu înțelege ce se s-a întâmplat cu dronele care au dispărut de pe radare în interiorul României și nu se mai știe nimic de ele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`