Droguri la graniță. Un bulgar a încercat să introducă în România heroină de 1,5 milioane de euro (FOTO)

Droguri la graniță. Un bulgar a încercat să introducă în România heroină de 1,5 milioane de euro (FOTO)

Capturăimpreionantă de heroinăpe teritoriul României. La punctul de trecere a frontierei Calafat din județul Dolj au fost descoperite în cabina unui autocamion condus de un cetățean bulgar mai multe pahete care conțineau în total 50 de kg de heroină. Marfa se vinde pe piața neagră cuaproximativ 1.500.000 de euro. Pachetele cu droguri erau bine ascunse într-o geantă de voiaj printr-e bagaje, arată DIICOT într-un comunicat de presă.

50 de kg de heroină ascunse într-o geantă de voiaj, descoperite de DIICOT

În data de 24 mai, cetățeanul bulgar S.I., în vârstă de 38 de ani, aflat la volanul unui autocamion a încercat să traverseze granița Românieiprin Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, potrivit procurorilor DIICOT. Cu ocazia controlului specific de risc, care se efectuează la graniță, polițiștii au pătruns în cabina autocamionului unde au descoperit într-o geantă de voiaj o cantitate de 50 de kg de heroină, însumând o valoare de piață aproximativă de 1,5 milioane de euro.

(Foto: DIICOT – Autocamionul cu care au fost transportate drogurile)

Heroină de 1,5 milioane de euro, descoperită la Calafat

Șoferul le-a spus polițiștilor că genta de voiaj îi fusese înmânată de către un prieten cu scopul de a fi transportată în Elveția și că nu îi aparține.

(Foto: DIICOT a prezentat pungile în care era ascunsă heroina pe care bulgarul voia să o scoată pe la punctul de trecere a frontierei Calafat )

50 de pachete cu heorină, descoperite la Calafat

Drogurile au fost confiscate de către BCCO Craiova și apoi trimise spre expertiză la Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

Cetățeanul bulgar a fost reținut de polițiști și urmează să fie prezentat Tribunalului București cu o propunere de arestare preventivă de 30 de zile.

Administratorul unei firme de transport colete și persoane a introdus în România cantități imense de cocaină

În urmă cu două luni procurorii DIICOT au mai prins în flagrant trei traficanți de droguri din Iași care încercau să vândă peste 1 kilogram de cocaină adusă din străinătate. Aceștia au fost reținuți imediat timp de 24 de ore, fiind acuzați că au introdus în România o cantitate impresionantă de droguri de mare risc pe care mai apoi au încercat să o vândă.

Unul dintre cei trei traficanți reținuți de către procurorii anti-mafie în urmă cu două luni este chiar administratorul unei firme de transport colete și persoane pe ruta România-Scoția. Acesta este acuzat că s-a folosit de firma pe care o administrează pentru a importa și ulterior comercializa o cantitate imensă de droguri de mare risc contra sumei de 45.000 de euro/kg.

Cel de al 2-lea inculpat din dosar este chiar unul dintre șoferii firmei, care ar fi ridicat în data de 2 martie din Regatul Unit o cantitate considerabilă de cocaină care mai apoi ar fi ajuns la ultimul inculpat din dosar, care se afla pe teritoriul României.

În data de 4 martie a acestui an, procurorii DIICOT Iași, au organizat un flagrant împreună cu ofițerii de poliție juridică în timp ce unul dintre inculpați a încercat să comercializeze împreună cu soția acestuia 1,025 de kilograme de cocaină pe raza municipiului Iași.

În urma unor percheziții efectuate de către magistrați și ofițeri au fost găsite la domiciliile inculpaților 2.100 de lei, 42.800 de lire sterline și trei autoturisme folosite pentru transportul drogurilor care au fost ridicate.

Cei tri au fost arestați preventiv timp de 30 de zile și precizăm faptul că pe întrg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații vor beneficia de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`