Droguri de 900.000 de euro aduse în România de trei indivizi. Metoda prin care acționa grupul infracțional

Droguri de 900.000 de euro aduse în România de trei indivizi. Metoda prin care acționa grupul infracțional
Foto: DIICOT

Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a trei indivizi pentru o perioadă de 30 de zile, în urma introducerii în teritoriul României a patru kilograme de cocaină și zece kilograme de heroină. Potrivit procurorilor, valoarea de piață a acestor substanțe ilegale se ridică la 900.000 de euro.

Grup infracțional organizat prins când aducea cocaină și heroină în România

Luni, DIICOT a comunicat că anchetatorii investighează trei indivizi pentru comiterea următoarelor infracțiuni: formarea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de substanțe stupefiante deosebit de periculoase și trafic intern de substanțe stupefiante deosebit de periculoase.

Conform DIICOT și Poliției Române, în perioada mai – octombrie 2023, trei indivizi au format un grup infracțional organizat condus de un albanez care fusese judecat de DIICOT în ianuarie pentru infracțiuni similare. Grupul a fost implicat în procurarea, disimularea, transportul, introducerea și vânzarea unor cantități mari de cocaină și heroină în România, scrie Hotnews.ro.

Pentru aceste operațiuni, grupul a folosit un autoturism special amenajat pentru ascunderea drogurilor. Liderul grupului a adus drogurile în țară, ascunzându-le în mașina sa, iar pe 27 octombrie, o femeie din Muntenegru a intrat în România cu această mașină. Un cetățean român a însoțit autoturismul pe un scuter pentru a prelua și vinde drogurile.

Drogurile evaluate la peste 880.000 de euro

Pe data de 28 octombrie, aceștia au fost surprinși în flagrant în timp ce aduceau în România peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme de heroină, evaluată la peste 880.000 de euro pe piață.

„Acțiunea a fost una de o importanță deosebită din prisma faptului ca destinatarii drogurilor ar fi fost membrii unor rețele de traficanți de droguri de mare risc specializați în distribuția de heroină, ce și-ar fi desfășurat activitatea în municipiul București și în județul Ilfov. Una dintre persoanele implicate este un bărbat care ar fi alimentat piața ilegală de heroină și ar fi avut o metodă de distribuție deosebit de ermetică”, spune Poliția Română.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)