Povestea capturii a circa 1.000 de kilograme de cocaină, puritate 90%, găsită pe plaja din Sfântu Gheorghe: Unde urma să ajungă ‘marfa’ (VIDEO)

Povestea capturii a circa 1.000 de kilograme de cocaină, puritate 90%, găsită pe plaja din Sfântu Gheorghe: Unde urma să ajungă 'marfa' (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Captură record de cocaină în Delta Dunării. Autorităţile au găsit peste 1.000 de kilograme de droguri de mare riscîntr-o şalupă abandonată într-o zonă de plaje sălbatice.

Procurorii DIICOTau prezentat, marți, sacii de cocaină găsiți pe plajadin Sfântul Gheorghe. Drogurile provin din America de Sud şi trebuiau să ajungă la narco-dependenţii din vestul Europei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„In seara zilei de miercuri, 20 martie, in judetul TIlcea, dintr-o duba inmatriculata in Romania a fost pierdut un pachet cu un kilogram de cocaina. Analiza fizico-chimica realizata intr-un laborator din Constanta a aratat ca puritatea narcoticului era de 90 la suta”, a declarat, marti, procurorul sef al DIICOT, Felix Banila, in cadrul unei declaratii comune a DIICOT si ofiterilor de la Combaterea criminalitatii organizate.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„In urma investigatiilor privind traseul marfii, anchetatori romani au gasit vineri dimineata, pe malul Marii Negre, in zona locaitatii Sfantu Gheorghe, o barca rasturnata, iar pe mal si in ambarcatiune au descoperit pachete invelite in baloane de cauciuc, avand acelasi logo, continut si mod de ambalare cu pachetul pierdut din duba cu doua zile inainte”, a mai spus el.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cantitatea totala este de 1.040 de kilograme brut de cocaina, cu valoare de piata de pana la 300 de milioane de euro.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Ambarcatiunea inmatriculata in Romania prezenta un orificiu de forma dreptunghiulara in zona chilei si se afla intr-o zona de plaja situata la circa doi kilometri nord de gura de varsare a bratului Sfantu Gheorghe, la circa patru kilometri de tarm.

(…) Precizam ca pe piata drogurilor, la momentul vanzarii catre consumatori, aceasta cantitate urma sa fie triplata prin combinarea cu diferite substante specifice”, a spus Felix Banila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră