LIVIU DRAGNEA A FOST CONDAMNAT LA 3 ANI ȘI 6 LUNI DE ÎNCHISOARE ÎN DOSARUL ANGAJĂRILOR FICTIVE. A FOST ANULATĂ ȘI SUSPENDAREA DIN DOSARUL REFERENDUMULUI
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îl condamne pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 lunide închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la completul de cinci judecători de la aceeaşi instanţă. Instanța a anulat și suspendarea primită în dosarul Referendumului.
Floarea Alesu, fosta șefă de la DGASPC Telorman, a fost condamnată la 3 ani și 7 luni cu executare,Rodica Miloș, fost director executiv la DGASPC Teleormani,a primit 3 ani cu suspendare. La rândul ei, Olguța Șefu, fost director executiv adjunct,a luat o condamnare de 3 ani cu suspendare. Ionel Marineci, fost șef de serviciu în DGASPC, a primit 3 ani cu supendare. Tot 3 ani cu suspendare a primit și Valentina Marica.
Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, a primit o amendă penală de 1.000, judecătorii decidând să încheie procesul penal pentru abuz în serviciu. Claudiu Balaban a primit 3 cu suspendare. Alt angajat din DGASPC, Nicușor Gheorghe, a primit doar 1 an cu suspendare.
Una din angajatele de ce la care a pornit dosarul, Anisa NiculinaStoica, a primit un an cu suspendare. Ea lucra ca secretara la PSD, dar figura ca angajată la DGASPC. A doua secretara, AdrianaBotorogeanu a primit 2 ani cu suspendare.
Potrivit Direcției Anticorupție, pe când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi intervenit ca două subordonate de la partid să fie angajate fictiv la Protecţia Copilului.
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.
DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.
Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.
Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.
Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016, iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017.