Liviu Dragnea continuă să se plângă public privind condamnarea de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman unde este acuzat de instigare la abuz în serviciu pentru că a cerut ca două femei care lucrau în realitate pentru PSD Teleorman să fie plătite din banii publici de la DGASPC chiar dacă nu se prezentau deloc la muncă.
„Două doamne nu au mai venit la serviciu. La confruntare, şefa lor a recunoscut că nu Dragnea i-a impus să le menţină în funcţie, chiar dacă nu se prezentau la lucru”, s-a plâns Liviu Dragnea la Antena 3, marţi seară.
Dacă pentru Liviu Dragnea faptul că două angajate pot lipsi perioade de luni sau ani de zile de la serviciu şi a fi în continuare plătite nu reprezintă o mare problemă, ci chiar tinde să prezinte situaţie drept una banală, realitatea nu este aceeaşi şi pe piața muncii, în special la privat.
În mediul privat, pe care Liviu Dragnea nu are cum să îl cunoască deoarece se află în administraţie publică,fie locală sau centrală, încă din 1996 când a fost numit prefect de Teleorman, situaţia este foarte diferită.
Cu siguranţă, un angajat care îndrăzneşte să lipsească una, două sau trei zile va fi înştiinţat că trebuie să îşi găsească un alt loc de muncă deoarece a fost concediat.
Întrebarea rămâne acumdacă la stat situaţia este chiar precum o prezintă Liviu Dragnea, şi anume că poţi fi plătit o perioadă îndelungă de timp, perioadă în care eventual să şi lucrezi pentru PSD şi să nu se întâmple nimic decât dacă pe fir intră procurorii DNA.