Soarta lui Liviu Dragnea se decide la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie: Termenul de luni ar putea fi ultimul (VIDEO)

Soarta lui Liviu Dragnea se decide la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie: Termenul de luni ar putea fi ultimul (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Liviu Dragnea este tot mai aproape de o sentinţă finală în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, unde, în primă instanţă a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare. Termenul de luni ar putea fi şi ultimul al apelului, completul 5 judecători putând apoi să anunţe o dată în care va pronunţa sentinţa. Dosarul trebuie să se termine curând, mai ales că una din judecătoare urmează să iasă la pensie de pe 1 iunie.

La precedentul termen, judecătorii le-au transmis avocaţilor să fie pregătiți să pună concluziile finale în acest proces. Este foarte posibil ca luni magistrații să înregistreze declarațiile avocaților, dar și ale inculpaților și să rămână în pronunțare

În schimb, avocaţii lui Dragnea au anunţat că vor ridica în faţa judecătorilor o excepţie privind nelegala constituire a completului de trei magistraţi care l-a condamnat pe liderul PSD. În opinia avocaţilor, completul trebuia să fie specializat în fapte de corupţie. Aceasta este exact aceeşi speţă ca cea invocată de Florin Iordache în faţa CCR, speţă care urmează să fie soluţionată pe 19 aprilie.

La 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care vizează angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi Anisei Niculina Stoica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`