Celebrul medic neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt două dintre alimentele care ne ajută să avem o memorie foarte bună. Aceste alimente au un rol important în stimularea celulei nervoase.
Medicul neurochirurg a dat mai multe detalii cu privire la alimentele care ajută în procesul de învățare:
„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea și la oamenii mari, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută! Atât ea, cât și cacaua stimulează creierul”, a explicat Vlad Ciurea, potrivit Gândul.
„Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier. Lecitina este bună, face parte din elementele care susţin celula nervoasă. De asemenea, toate vitaminele, toate mineralele au rol important în învăţare”, a mai adăugat reputatul medic.
Celula nervoasă trebuie să primească exact ceea ce îi place, dar și ceea ce este necesar, pentru a o menține în funcțiune. Spre exemplu, are nevoie de oxigen, lucru pe care-l putem rezolva ieșind la o plimbare.
Însă, mai este nevoie și de ceva dulce.
„Dulce, dar nu zahăr. Dulce din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie.
Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă, totuși, nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. Da, se poate! Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a mai spus Vlad Ciurea.
Despre ciocolată, medicul Ciurea a spus: „Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao. Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!”.