Dr. Tudor Ciuhodaru respinge certificatul verde COVID: „Trebuie o schimbare radicală de strategie”

Dr. Tudor Ciuhodaru respinge certificatul verde COVID: „Trebuie o schimbare radicală de strategie
Dr. Tudor Ciuhodaru

Pe fondul protestelor anti-restricții și implicit, împotriva certificatului verde, medicul Tudor Ciuhodaru, care lucrează într-un spital COVID, susține că este necesară o schimbare strategie în privința abordării pandemiei.

„Din punctul meu de vedere, trebuie o schimbare radicală de strategie în acest moment şi căutate soluţiile ca să trecem de la faza pandemică la cea endemică, aşa cum face Anglia, Irlanda, Israel.

E evident că acest paşaport a fost doar o hârtie care nu a limitat transmiterea virusului din punct de vedere epidemiologic şi puteai să circuli dintr-o ţară în alta”, a declarat Ciuhodaru, pentru Antena 3.

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre certificatul verde: „Certificatul ar trebui să fie recunoscut de OMS şi nu îmi amintesc să fi fost”

Europarlamentarul PSD a precizat că s-a poziționat împotriva adoptării certificatului verde, care din punct de vedere medical nu are niciun fel de beneficiu.

„Eu am votat împotriva certificatului verde digital la nivel european, pentru că lanţul de transmitere epidemiologică nu se justifică.

Înainte de a se adopta acest certificat verde, se spunea că vaccinarea e o necesitate medicală. Certificatul ar trebui să fie recunoscut de OMS şi nu îmi amintesc să fi fost. Şi atunci ar trebui să stabilim ce putem face cu certificatul şi ce libertăţi ne permite (…)”, a mai transmis medicul de la UPU Iași, pentru sursa citată.

Ciuhodaru a mai explicat că este vaccinat cu trei doze, dar se opune adoptării pașaportului verde.

„Eu sunt vaccinat cu trei doze, lucrez într-un spital de suport COVID de la începutul acestei pandemii.

(…) Au fost foarte multe aberaţii în această pandemie”, a continuat medicul de la Iaşi.

Afirmațiile lui Ciuhodaru au fost făcute în contextul în care varianta Omicron se răspândește cu mare viteză și este aproape imposibil de evitat, potrivit ministrului Alexandru Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său