În lumina noilor date transmise de către Grupul de Comunciare Strategică, ce anunțau că România a înregistrat un nou record negativ al infectărilor cu COVID-19, medicul EmilianImbri, managerul Spitalului „Dr. Victor Babeș”, a declarat că țara noastră a ajuns în punctul în care nu mai poate face nimic pentru a stopa pandemia.
„Acum nu mai avem nimic de făcut. În momentul în care ajungem în situația asta, în care fiecare zi numărul de cazuri crește cu 5.000, 6.000, nu se mai poate face nimic. Ce ne facem, însă, că nu avem suficiente paturi pentru a interna toată populația României?
Avem nevoie de vreo 18.000 de paturi că să stăm liniștiți și de 8.000 de paturi de terapie intensivă. Părerea mea este că în momentul de față nu mai avem nimic de făcut decât să respectăm ce trebuie să respectăm.
Se poate lua modelul din țările din jurul nostru, cu riscul pe care și le-au asumat și aceste țări. Mă refer aici ls riscul unor demonstrații. E singurul lucru pe care poți să îl mai faci”, a declarat managerul Victor Babeș într-o intervenție la DIGI24.
„Poate ajungem la acel adevăr, pe care toți s-au ferit să îl recunoască. Această boală nu poate fi stăvilită decât prin măsuri foarte stricte și nu are tratament. Nu putem decât să eșalonăm îmbolnăvirile, că să nu se îmbolnăvească foarte mulți români deodată. În România sunt peste 500 despitale, aprope jumătate au intrat deja în circuitul COVID. Restul de spitale sunt spitalele mari, grele, spitale județene cu 900 de paturi. Spitalele mari nu trebuie să ajungă spitalele COVID. Este greu de dovedit un număr mare de pacienți plus că ar rămâne orice boală fără suport”, a mai punctat Emilian Imbri.
Amintim,Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, 7.733 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național.
Dr. Emilian Imbri a vorbit, joi, în emisiunea „Se întâmplă acum”, de la B1 TV, despre faptul că România va pierde definitiv lupta cu pandemia de COVID-19, dacă medicii se vor îmbolnăvi, după luni întregi de lupta cu virusul.
„Nu pot decât să susțîncăceicareau făcut calculele și auprevăzutcreșterea îmbolnăvirilor au avut dreptate.Dinpunctul med de vedere, indiferentcâtepaturiam pune, pe stradă, în parcuri, pe lângă spitale, bineînțeles, cu un pluton de oameni cu care am făcut instrucție și am fugărit 9 luni de zile, e greu sămaisusținem unplusde activitate.
Estecăși cum te-aijucat într-o jumătate de curte șisedeschidepoartăși îți maidaîncă pe atâta terensă-l rezolvi și pe ălacu același număr de oameni. Să se gândeascălumeacădacă medicii se vor îmbolnăvi, putem săstămînpatșisăneuitămunii la alții,cănu arecinesă mai treacă pe la noisăne întrebe ce maifacem”,a declarat medicul.