Dr. Alexandru Rafila | Vom avea un al doilea vârf de infectări cu noul coronavirus în noiembrie-decembrie

Dr. Alexandru Rafila | Vom avea un al doilea vârf de infectări cu noul coronavirus în noiembrie-decembrie

Se preconizează că în luna noiembrie-decembrie se va înregistra un alt vârf de infectări cu noul coronavirus în România, potrivit președintelui Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, care a făcut aceste afirmații joi seara, la „Marius Tucă Show”. De asemenea, acesta speră ca până în lunile menționate mai sus să existe un tratament pentru boala COVID-19.

Primul vârf de îmbolnăviri de COVID-19 se va înregistra în săptămâna de după Paște

Alexandru Rafila crede că primul vârf de îmbolnăviri de COVID-19 va avea loc în prima săptămână de după Paște. De asemenea, acesta se așteaptă la un număr de cazuri de infectări cu noul coronavirus de până la 14.000, potrivit antena3.ro.

„Dacă reușim să menținem un comportament reținut putem ajunge la o relaxare mai rapidă. Îmi pare bine că domnul ministru Tătaru a preluat punctul nostru de vedere legat de evoluția acestui virus, cu vârful în săptămâna după Paște. Este greu să condamni oamenii că vor să își vadă părinții. (…) Cred că o să depășim numărul de 10.000 de cazuri de îmbolnăviri, cred că 12.000, 14.000 ar fi corect pentru sfârșitul lui aprilie”, a declarat președintelui Societăţii Române de Microbiologie.

De asemenea, acesta preconizează că ne așteaptă un nou vârf de îmbolnăviri în noiembrie sau decembrie. Însă, speră ca până atunci să existe o medicamentație potrivită.

„În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf, sper că până atunci să avem medicația necesară. Am primit o donație de azitromicină de la compania Sandoz pentru 10.000 de pacienți. Mai este un antiviral în studiu în Japonia și China și sperăm să ne dea și nouă formul așa îl putem produce”, a mai adăugat Alexandru Rafila, la „Marius Tucă Show”.

De asemenea, președintele Societăţii Române de Microbiologie a ținut să menționeze că spălatul pe mâine are o eficiență mai mare decât spirtul, fularele pe care unele persoane le poartă pe post de măști pentru a se proteja de o eventuală infectare cu coul noronavirus sunt inutile.

„A dispărut chestiunea legată de folosirea banilor, nu trebuie să credem că pe orice punem mâna suntem potențial infectați. (…) Se poartă masca când suntem răciți și ne deplasăm. Restul populației poate să poarte o mască în funcție de disponibilitate. Este recomandată cea chirurgicală și a doua una din material de bumbac. Mi se pare o greșeală să se recomande batisate sau fulare care nu protejează în niciun fel”, a subliniat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății se așteaptă la un vârf de până la 12.000 de cazuri de infectări cu noul coronavirus

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre situația actuală din țara noastră și a declarat, joi seara, că autoritățile se așteaptă la un vârf al numărului cazurilor deCOVID-19de aproximativ 10.000-12.000, în funcţie de evoluţia condițiilor din următoarele două săptămâni.

„Rămânem în registrul celor 10-12.000 de cazuri, la vârf, dar acest număr se poate modifica, în perioada următoare. Avem două săptămâni grele. Noi sperăm ca acest număr de cazuri să nu fie crescut violent”, a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție la Digi24.

Ministrul a mai subliniat faptul că se remarcă o creștere moderată a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus în funcție de afluxul românilor care vin din străinătate, dar și de cum vor evolua focarele.

„Avem în acest moment 1.723 de paturi de ATI complet utilate, 1.723 de ventilatoare. În cazurile critice, tocmai accesul la ventilatoare este cel care face diferenţa. Nu avem deocamdată foarte multe cazuri pe terapie intensivă sau pe ventilator”, spune Nelu Tătaru, adăugând că, odată cu atingerea unui anumit nivel în spitalele suport, se vor putea trata la domiciliu sau în zonele tampon cazurile asimptomatice sau uşoare, în timp ce cazurile grave, critice, pot fi gestionate la terapie intensivă în secţiile de boli infecţioase, sau în secţiile de la spitalele judeţene sau de la spitalele private.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie